Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 9.5.2024
svátek slaví Ctibor,
zítra Blažena
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

45 marova2AKTUALIZACE: Večerník se naplno vrhnul do pátrání po osudech dlouhodobě pohřešovaných Prostějovanů. Po případu Lenky Gambové je další neustále „hledanou“ ženou podnikatelka Jana Márová, matka dvou dětí. Ta zmizela beze stopy již na podzim před deseti lety a od 1. října 2003 po ní policie marně pátrá. Když jsme před dvěma týdny otiskli první reportáž o zmizení Jany Márové, redakci se ozval nejprve její milenec a následně i vlastní matka.

„Nechápu, proč je Jana pořád v policejní databázi pohřešovaných osob. Dceru v roce 2003 unesl do Francie pašerák drog a zřejmě ji zapojil do těchto obchodů. Pak jsme se dozvěděli o neštěstí, kdy právě ve Francii smetla mořská vlna deset lidí a Janička byla mezi nimi. Nepřežila,“ svěřila se plačtivě Večerníku Ludmila Petříková.
Vesměs to samé si myslí i její dávný ctitel. „Jana si teď buď někde užívá v zahraničí, nebo je mrtvá...,“ myslí si pětačtyřicetiletý Pavel z Prostějova, který si přál zveřejnit pouze své křestní jméno.

Utopila se skutečně v moři, jak tvrdí její matka?

Od chvíle, kdy se Večerník pustil do oživování osudů dávno zmizelých Prostějovanů, se rázem vynořují stále nové a nové informace i další svědci. A to nejenom v dnes už celostátně známém případu Lenky Gambové, ale například také okolo deset let pohřešované prostějovské podnikatelky Jany Márové. Jak předesíláme na straně 1 tohoto vydání, její matka v exkluzivní zpovědi pro Večerník tvrdí, že již dávno zahynula ve Francii. Je to ale skutečně pravda? V šoku z jejího zmizení je i nadále tehdejší milenec, který se rovněž přihlásil redakci se svým svědectvím...

Večerník během minulého týdne vypátral, kde bydlí rodina Jany Márové. V paneláku v Mozartově ulici žije její maminka společně s vnučkou, dcerou Jany Márové. „Z toho, že jste ve Večerníku obnovili pátrání po paní Márové, je tady v baráku velké pozdvižení. Rodina ji totiž už oplakala, myslí si, že je už mrtvá, když se deset let neozvala. Ani policajti nic nevypátrali. Proslýchá se, že Jana tenkrát odcestovala do Francie a zahynula tam,“ svěřil se Večerníku jeden ze sousedů matky oficiálně pohřešované ženy.
Právě Ludmila Petříková nás kontaktovala s reakcí na nedávno zveřejněný článek o dlouhodobě pohřešovaných osobách. „Mně se i po deseti letech o tom špatně mluví, vytrpěla jsem si svoje,“ načala svoji exkluzivní výpověď pro Večerník Ludmila Petříková. „Když Jana na konci léta roku 2003 zmizela, nechala tady dvě děti. Jak jsem se později dozvěděla, unesl jí do Francie pan V., který byl v dalších letech souzen za pašování drog. Zřejmě do těchto obchodů spadla i Jana. Tenkrát jsme se před deseti lety dozvěděli, že zahynula, když ji v moři u francouzského pobřeží smetla společně s dalšími deseti lidmi obrovská vlna,“ prozradila nám se smutkem v hlase Petříková.
O to více je ale podivnější, že policisté dle všech dostupných informací po ženě stále pátrají!
„Já jsem při tom již tehdy na podzim roku 2003 byla domluvena s policisty, že po Janě zruší pátrání. Nechápu, proč je znovu obnovené a fotografie Jany visí také na internetových stránkách policie. Co já vím, tak v roce 2011 pátrání policisté znovu obnovili, zase se v tom začali šťourat. Ale proč, to opravdu nevím,“ draly se Ludmily Petříkové do očí slzy.
„Dnes mě už zlost přešla. Ale před deseti lety šlo doslova o zlom v mém životě. Zemřela mi dcera, na kterou jsem však měla zároveň vztek. Nechala tady dvě děti v pubertě. Musela jsem je vychovat já, prodali jsme okamžitě Janin byt v ulici Cyrila Boudy, abychom měli z čeho žít,“ uzavřela svoji výpověď Ludmila Petříková, maminka zmizelé Jany Márové.
Nijak ovšem Večerníku nedokázala, že Jana Márová je opravdu po smrti. Paní Petříková nechce mluvit o úmrtním listu a také se odmítala vyjádřit k tomu, zda byla s dětmi na pohřbu či nikoliv. Stejně tak není známo či potvrzeno, zda bylo nalezeno tělo tehdy jednačtyřicetileté Jany.
Příliš světla do tohoto tajemna nepřinesla minulý týden ani policie. „Vaši žádost o informace k tomuto případu jsem postoupila příslušnému oddělení kriminální policie. Pátrání po pohřešované ženě z Prostějova je stále aktuální a pochybuji, že je bezdůvodné,“ sdělila pouze Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Podrobnější informace by snad měl mít Večerník k dispozici během tohoto týdne...

„Buďto si někde UŽÍVÁ nebo je MRTVÁ... ,“ svěřil se její milenec

Jana Márová z Prostějova zmizela za nevyjasněných okolností, doslova ze dne na den se po ní slehla země. Večerníku se předminulý týden také ozval její dávný milenec. Představil se jako Pavel, příjmení odmítl sdělit. Přesto jsme se od něho dozvěděli několik zajímavých informací.
„Vaše reportáž o Janičce mě šokovala. Netušil jsem, že si na ni někdo po tolika letech vzpomene. Byli jsme milenci a dodnes její zmizení nechápu. Jana měla ráda peníze a pro jakýkoliv výdělek obětovala všechno. Podnikala, hlavně prodávala oblečení. Jeli jsme spolu i v ´letadle´. Každý z nás do toho dal osmnáct tisíc korun a zhruba dva měsíce jsme objížděli celou republiku a sháněli další zájemce o rychlé zbohatnutí. Nakonec jsme v této hře oba zkrachovali,“ podotkl pětačtyřicetiletý Pavel.
On sám si zmizení podnikatelky Márové na začátku října roku 2003 nedokáže nijak logicky vysvětlit. „Jana si teď buď někde užívá v zahraničí, nebo je mrtvá. Víte, rozešli jsme se asi tři roky před jejím zmizením, chytla se nějakého chlapa, který bydlel mimo Prostějov. Jana ale nebyla žádný sígr, jen měla sklony vydělávat hodně peněz,“ podotknul s hořkým úsměvem na rtech její bývalý milenec.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...