Příjemnou noc, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 klenotyVečerník zjišťoval informace o probíhajícím vyšetřování dvou závažných případů. V polovině srpna tohoto roku se zloději sešplhali ze střechy Arkády v Držovicích a vyloupili šperky z Klenotnicví Buráň nejméně za půl milionu korun. Šestadvacátého září pak ozbrojený lupič přepadl barmanku v herně Meloun v Kostelecké ulici. Co je v těchto případech nového? Policie opět víceméně mlčí, i když…

Co se týká zlodějny hodné Spidermana v prostějovském klenotnictví, položili jsme mluvčí policie několik otázek ohledně průběhu vyšetřování a také nás zajímalo, zda už byla stanovena přesná výše škody na odcizených špercích. „Ve věci nadále probíhá prověřování,“ zazněla strohá odpověď z úst Ireny Urbánkové, tiskové mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. O trochu sdílnější byl majitel klenotnictví Aleš Buráň. „Kriminalisté mě navštěvují pravidelně s různými dotazy, pátrají po své linii, což já ostatně také. Fotografie uloupených šperků jsou rozeslány po celé Evropě, ale podle mých poznatků se je zloději ještě nikde nesnažili prodat. Uvidíme, jestli se je podaří vypátrat, naděje umírá poslední,“ svěřil se exkluzivně Večerníku Aleš Buráň.

To v případě loupežného přepadení herny Meloun v Kostelecké ulici vypadá situace znatelně lépe. „Ve věci probíhají další úkony trestního řízení. Po jejich realizaci bude v následujících dnech vydána tisková zpráva k případu. Tímto děkujeme mediím za spolupráci, které si vážíme, zejména při uveřejnění případu s výzvou a záznamem z kamerového systému,“ reagovala na žádost o bližší informace z vyšetřování loupeže mluvčí krajské policie Irena Urbánková. Z těchto vět se dá vyčíst, že prostějovská kriminálka už lupiče má! Nebo je to jinak? Snad se to dozvíme v nejbližších dnech!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...