Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 logoMnoho povyku pro nic! Takto by se dalo charakterizovat vyhlášení veřejné soutěže o nové logo statutárního města Prostějov, které v posledních dvou měsících vyvrcholilo výběrem pěti nejlepších návrhů a vyhlášením jakéhosi lidového referenda o ten nejlepší. Občané Prostějova v něm dali zprvu jasně najevo, že se jim nelíbí prakticky žádný a když už, tak by ukázali na návrh motivovaný podloubím Muzea Prostějovska. Nyní však přišla zpráva z radnice, podle které prostějovští konšelé veškerou soutěž ukončili. A bez vítěze! „Na dnešním mimořádném jednání rady města jsme se kromě jiného zabývali i problematikou výběru nového loga. Přiklonili jsme se k názoru, že s okamžitou platností ukončujeme veřejnou soutěž bez vítěze. Zároveň jsem byla radou pověřena, abych do příštího řádného zasedání rady města navrhla možnosti dalšího řešení. Ještě dnes jsme odeslali dopisy všem soutěžícím, ve kterých jsme je seznámili s naším rozhodnutím a poděkovali za jejich účast,“ prozradila Večerníku Ivana Hemerková, náměstkyně primátora statutárního města Prostějov.

Vzápětí odpověděla i na otázku, proč se radní vůbec rozhodli k ukončení celé soutěže a hlavně, proč nevybrali vítěze...? „Není to o tom, že by se nám žádné logo nelíbilo. Ale okolo výběru finálových návrhů panovaly i mezi odbornou veřejností nepříliš kladné debaty. Je pravda, že co se týká nového loga města, i my jsme si představovali úplně něco jiného,“ vysvětlila Hemerková. „Já mám nyní pár dní na to, abych radě města navrhla další postup, protože nové logo potřebujeme. Mám v hlavě několik nápadů, například, že bychom mohli oslovit renomovanou grafickou firmu, která už pro město dříve něco vytvořila a nyní by mohla vyrobit i nové logo. Ale je to zatím jen jedna z možností,“ nastínila další postup primátorova náměstkyně.

Večerník však ještě zajímalo, jak to bude s penězi, které měli nejlepší autoři log od radnice slíbeny? „Všech pět autorů, kteří se svými návrhy postoupili do užšího finále, obdrželo pětitisícovou prémii. Pětadvacet tisíc, které byly určeny pro vítěze určeného radou města, vyplaceny nebudou a vrací se do rozpočtu města,“ odpověděla Hemerková.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...