Dobré odpoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 svatoplukovaCo jste nám to provedli? To máme obchody na měsíc zavřít? Těmito a podobnými reakcemi směrem k radnici i krajskému úřadu bombardují od úterního rána redakci Večerníku nespokojení majitelé různých provozoven ze Svatoplukovy ulice. Od počátku uzavírky této frekventované ulice lamentují i řidiči. Prostějov se rázem stal městem značných dopravních komplikací, zejména v lokalitách ulic Dolní a Újezd. Ale pozor, ještě větší průšvih nastane od středy, kdy ze stejného důvodu, tedy rekonstrukce povrchu vozovky, bude uzavřena i Palackého ulice!

Uzavření Svatoplukovy ulice bylo pro většinu lidí v úterý pořádným šokem. Drtivá většina dotázaných řidičů i majitelů obchodů z této lokality totiž tvrdí, že o uzavírce nebyli řádně informováni. Ale nejenom oni, překvapeni byli také strážníci městské policie, kteří v úterý dokonce pokutovali i řidiče zásobovacích vozidel, jež nerespektovali zákaz vjezdu a s dodávkovými auty vjeli se zbožím až před jednotlivé prodejny! „Popravdě řečeno, oficiální zprávu o uzavírce Svatoplukovy ulice jsme obdrželi až v úterý odpoledne. Strážníci se proto řídili platným dopravním značením, podle kterého měla do Svatoplukovy ulice povolen vjezd pouze vozidla stavby a městské hromadné dopravy. S ostatními řidiči jsme tak během úterý řešili celkem šest desítek přestupků, čtyřicet z nich bylo řešeno domluvou, zbylých dvacet blokovou pokutou,“ potvrdil Večerníku Jan Nagy, velitel Městské policie v Prostějově.

„Včera jsem navštívil pana Pavlíčka na odboru dopravy, který mi sdělil, že zásobovací vozy a lidé, kteří v dotčené lokalitě bydlí, mohou vjet do uzavírky s jistým omezením. Doslova řekl, že vozidlům zajišťujícím dopravní obsluhu uzavřeného úseku bude umožněn vjezd v rozsahu s možností daných probíhajícími pracemi. Zajímavé je ovšem to, že tuto skutečnost opravdu nevěděli strážníci, kteří tak horlivě v úterý vybírali pokuty. Kde je asi problém?,“ ptá se Tomáš Minář, majitel CopyCentra ve Svatoplukově ulici. „A zaráží mě další věc, že ulice je již třetí den uzavřená a jediné, co se za celou dobu stalo, že se vyfrézoval prostor kolem obrubníků a dnes ráno bagr začal vytrhávat samotné obrubníky. Na stavbě jsem během rána zahlédl maximálně pět dělníků. Trochu málo, nemyslíte? Jako za socialismu...,“ dodal s ironií Tomáš Minář. Je pravdou, že během prvních dvou dnů uzavírky se na rekonstrukci silnice skoro vůbec nepracovalo. Podle stavbyvedoucího Adama Vašíčka z firmy Eurovia CS, která má zakázku na starosti, je všechno jinak, než se na první laický dojem zdá.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...