Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

44 svatoplukpvaJak www.vecernikpv.cz upozornil již uprostřed minulého týdne, je od tohoto úterý uzavřena Svatoplukova ulice z důvodu rekonstrukce povrchu vozovky. Od včerejšího rána je redakce zahlcena telefonáty rozhořčených řidičů, kteří, jak se zdá, informaci o uzavírce nepochytili včas.

Ovšem vzteky bez sebe jsou i majitelé prodejen ze Svatoplukovy ulice. „Je pravda, že v žádných novinách jsem nezaregistrovala informace o uzavírce Svatoplukovy ulice. Jenomže hlavní problém je i v tom, že ani s jedním majitelem všech obchodů a prodejen v této ulici nikdo z radnice či krajského úřadu nejednal a neupozornil nás na to, že více než měsíc bude doprava z této ulice vyloučena. Nevěděly to ani naše zásobovací firmy, jejichž řidiči měli ráno problémy se strážníky, protože pochopitelně porušili zákaz vjezdu a přijeli až k naší prodejně. Nemluvě o tom, že od rána nebyla v naší zelenině skoro ani noha. Proplatí nám snad město nebo kraj ušlé zisky? Asi těžko,“ volala do redakce dnes v poledne Jana Nevrlá z prodejny ovoce a zeleniny ve Svatoplukově ulici. Co je však podle ní ještě horší, že během prvních dvou dnů uzavírky se na rekonstrukci silnici skoro vůbec nepracovalo. „Byla tady včera parta dělníků, která frézovala krajnici. Dneska se ale tady zatím ze stavební firmy neobjevil vůbec nikdo, a to je už poledne! Nevím, kdyby na to vlítli pořádně, tak jim rekonstrukce silnice může zabrat maximálně čtrnáct dní a ne víc jak měsíc,“ podotkla Jana Nevrlá.

Podle platného vyjádření města má uzavírka Svatoplukovy ulice trvat až do 23. listopadu.

„Budou probíhat práce na obnově povrchu komunikace, opravě odvodnění a nahrazeny budou poškozené kanálové vpusti, včetně těch poškozených. Nahrazeny budou také  poškozené obrubníky a rekonstruovat se budou rovněž autobusové zastávky MHD,“ popsal Jaroslav Pavlíček z odboru dopravy prostějovského magistrátu.

Tak snad na to na všechno dělníci skutečně vlétnou!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...