Dobré poledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

42 GambovaV minulém čísle Večerník zveřejnil vedle reportáže o nevysvětlitelném zmizení Lenky Gambové před čtrnácti lety také otevřený rozhovor s Radkem Gambou, jejím manželem.  Dcera Lucie ho přitom na televizní obrazovce obvinila z podílu na přípravě vraždy její maminky Lenky, která se „vypařila“ ze velmi záhadných okolností a její smrt dosud nebyla objasněna. Nyní se nám podařilo získat vyjádření samotné Lucie, která byla velice zvědavá na to, jak otec na její otevřené obvinění zareaguje...

A Lucii Gambovou otcovo vyjádření, které poskytl exkluzivně Večerníku, nijak zvlášť nepřekvapilo. „Čekala jsem, že všechno popře. Ale to, že nemohl hledat manželku, protože nám musel vařit, tak to mě urazilo... Vždyť on chodil pořád jen jíst po restauracích. Vyrůstali jsme s bratrem sami, museli jsme se o všechno postarat. Dědictví je jen dalším důkazem, čeho byl schopný. Jenom se vymlouvá, že nám ho nedá, protože bychom všechno utratili. Dům jsme přitom rozhodně neopustili dobrovolně. On si na to všechno pěkně počkal, měl to naplánované od A do Z. Já mu teď po letech nasadila masku vraha, která mu patří a kterou si bude až do konce života nosit,“ vyjádřila se bez obalu o svém tatínkovi Lucie Gambová.
Radek Gamba v rozhovoru tvrdil, že od své ženy nikdy neslyšel, že se s ním chce rozvést. Je něco takového možné, obzvláště pokud o jeho neustálých nevěrách věděl úplně každý, včetně jeho ženy? „Můj otec o rozvodu věděl moc dobře. Maminka mi jasně řekla, že se chce s tátou rozvést, ukazovala mi dům, do kterého jsme se měli přestěhovat, ptala se mě, jestli chci být s ní, nebo s tatínkem. Bylo jasné, že jsem chtěla zůstat s ní. Tohle všechno můžu odpřísáhnout,“ reaguje na další tvrzení svého otce nešťastná Lucie.
Nesrovnalosti panovaly také ohledně okamžiku, kdy Radek Gamba svoji ženu viděl naposledy. Sám tvrdil, že ve čtvrtek měla odjet do Zlína a teprve následujícího dne on s dětmi zamířil na motorkářský sraz. Teprve později připustil, že to mohlo být i jinak... „Než jsme jeli na sraz, moje maminka stála před domem a loučila se s námi. Pamatuji si to úplně přesně, ještě v autě jsem se otáčela a mávala ji. Takže v pátek byla ještě určitě doma,“ zopakovala pro Večerník Lucie Gambová a její verzi potvrdil i bratr Tomáš.
Variantu, že by Lenka Gambová odjela do ciziny, považuje sama dcera za nesmysl, stejně jako to, že by si na cestu vzala milion korun z rodinného trezoru! „Otec vždy hrál na to, že utekla za nějakým chlapem, jen aby nás i policii zmátl. To, že mu vzala milion korun, to je jen další z jeho výmyslů, který poškozuje jméno mojí maminky. Stále nechápu, proč by ji za takových okolností nechal hledat až po patnácti dnech. Navíc maminka měla peněz dost a hlavně by nás nikdy neopustila!“ uzavřela prozatím své bolestivé vzpomínání Lucie Gambová.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...