Dobré odpoledne, dnes je pátek 26.4.2024
svátek slaví Oto,
zítra Jaroslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Desítky parkovacích míst vznikají v těchto chvílích v Držovicích. Obec se pustila do již dříve slibované investice v podobě vybudování podélných stání v Olomoucké ulici. Stavební práce jsou nyní v plném proudu, v místě narazí řidiči na zúžení vozovky. Trvat mají i příští rok. V tom letošním by ale už měla být jedna část parkovacích míst dokončena a připravena posloužit řidičům.

 

Do novinky investovala obec, část peněz získala přitom formou dotace. „Investice je rozdělena na dvě etapy. Letos by měla být dokončena první od kruhového objezdu po odbočku u Prodomy a proinvestováno by mělo v roce 2020 být půldruhého milionu korun,“ přidal podrobnosti starosta Držovic Jaroslav Studený.
Příští rok by pak obec měla pokračovat druhou etapou. Ve finálním provedení by nová parkovací místa měla lemovat většinu Olomoucké ulice v katastru Držovic. „V minulosti došlo k vybudování silnic a chodníků. Za posledních dvacet let ale přibylo dost aut, dnes má každá rodina dvě až tři. Chceme tak zlepšit průjezdnost Olomoucké ulice a zvýšit bezpečnost,“ uvedl Studený.
Momentálně auta parkují na rozšířené krajnici a někdy i v podstatě kdekoliv. Majitelé vozidel bydlící v této části Držovic mají nyní ještě jeden důvod k radosti, parkovací místa nebudou nijak zpoplatněná, ani za ně nebude obec vybírat roční nájem.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...