Dobré ráno, dnes je čtvrtek 18.4.2024
svátek slaví Valérie,
zítra Rostislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Časté deště a chladné počasí. A k tomu všemu ten prokletý koronavirus! Podmínky letošní sezóny provozovatelům koupališť prostě nepřály a stejně tak se tváří i jednatel Domovní správy Prostějov Vladimír Průša. Aquapark má za sebou nejhorší sezónu své třináctileté historie jak z hlediska návštěvnosti, tak i objemu tržeb. Ten je sice podobný loňským výdělkům, ale jen v důsledku toho, že největší prostějovské koupaliště letos drobátko zvýšilo cenu vstupného. A Vrahovice? Ani tady se rekordy netrhaly...

 

Podmínky pro zahájení letošní koupací sezóny byly skutečně tristní a už od začátku se tušilo, že návštěvnost koupališť bude hodně zaostávat za předcházejícími roky. „Start byl hodně ovlivněn tím, že jsme jak aquapark, tak vrahovické koupaliště otevírali s měsíčním zpožděním. Bylo to v době nouzového stavu a nikdo tehdy nevěděl, co bude. Když v prvních dnech uprostřed června začali chodit první návštěvníci, pořád jsem ještě věřil, že se celá sezóna bude nakonec vyvíjet slibně. Bohužel lidí moc nechodilo, ani když bylo pěkně. Během července pak následovala dlouhá období dešťů a chladného počasí. Sezóna v aquaparku i ve Vrahovicích prostě byla jedna z nejhorších v historii, obzvláště červen a červenec nepřál koupání. Své sehrála i obava lidí kvůli koronaviru. Naštěstí v srpnu bylo již počasí shovívavější a částečně se podařilo sezónu zachránit,“ konstatoval pro Večerník Vladimír Průša, jednatel Domovní správy, která obě prostějovská koupaliště provozuje.
Večerníku poskytl také údaje o výši letošních tržeb, avšak o celkových ekonomických dopadech zatím nechtěl hovořit. „Ekonomické výsledky ještě nejsou uzavřeny, ale naštěstí nebudou tak nepříznivé, jak se v červenci zdálo. Jakmile budeme mít všechno pohromadě, hlavně vynaložené náklady, uvidíme, jakých finančních ztrát dosáhneme celkově,“ vysvětlil Průša, kterého jsme se zeptali, zda se letos podařilo zajistit na obou koupalištích dostatečně erudovaný personál. To bylo totiž v nedávné minulosti značným problémem. „Personál byl v dostatečném počtu, a to i díky tomu, že jsme mohli využít kmenové zaměstnance z městských lázní,“ podotkl šéf Domovní správy.
Zatímco do aquaparku letos přišla nejslabší návštěva v jeho historii, Vrahovice na tom byly kupodivu zhruba stejně jako vloni. A to bylo zdejší koupaliště v loňském roce otevřeno po generální rekonstrukci jen pár týdnů, na jaře se na něm totiž ještě vychytávaly stavební „mouchy“, na které návštěvníci v roce 2019 sami upozornili. „Koupaliště už je v plné výbavě, funguje velice dobře a od návštěvníků slyšíme jen chválu. Důkazem je i to, že na rozdíl od aquaparku byla návštěvnost skutečně stejná jako v loňském roce,“ přidal alespoň jednu pozitivní zprávu z letošní sezóny Vladimír Průša.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...