Dobrý večer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tady očividně někomu vytekly nervy. A docela to přehnal! Obrovský rudý kosočtverec a k tomu náležící nápis TIR PL „zdobí“ od uplynulého týdne nepřehlédnutelným způsobem silnici v Ohrozimské ulici v Plumlově. Vše je zřejmě určeno polským kamioňákům, kteří společně s ostatními řidiči projíždí po jindy nepříliš frekventované silnici. Za vším stojí hned dvojnásobná uzavírka.

 

Problémy v Ohrozimské ulici v Plumlově začaly už loni o prázdninách a souvisely s uzavírkou mostu v Mostkovicích pro nákladní dopravu. Jak už Večerník informoval, kamiony jedoucí z Prostějova ve směru na Blansko od té doby míří po panelové silnici ve směru na Ohrozim. To by bylo celkem v pořádku, horší je, že před návratem na svou tradiční trasu projíždí právě přes Ohrozimskou. Jenže ta je pro průjezd náklaďáků naprosto nevhodná.
Letos na začátku prázdnin obyvatele ulice zaskočily značky zakazující parkování u této silnice, kde po rekonstrukci stávaly zástupy aut. To vše souviselo s úplnou uzavírkou mostu v Mostkovicích a jeho následnou demolicí. Stále hustější doprava pak vyvolávala mezi místními velké napětí. A v uplynulých týdnech se vše ještě zhoršilo. Důvodem byla uzavírka silnice mezi Oklukami a Malým Hradiskem, k níž Správa silnic přistoupila kvůli kácení stromů.
„Situace se tím ještě více zkomplikovala, neboť tahle uzavírka do Ohrozimské ulice přivedla i kamiony, které by normálně mířily ve směru na Vícov, Protivanov a Boskovice. Naštěstí tato uzavírka by v neděli dvacátého září měla skončit. Co se týče uzavírky v Mostkovicích, ta by měla trvat nejdéle do 27. listopadu, kdy by měl být most dokončen. Ale snad to bude dříve,“ vysvětlila nám na konci uplynulého týdne starostka Plumlova Gabriela Jančíková, které jsme se zeptali, zda v této souvislosti zaznamenala nějakou dopravní nehodu. „To ne, ačkoliv to osobně považuji za skutečný zázrak,“ zareagovala.
Místní lidé už zvýšené dopravy měli očividně až po krk. Na konci předminulého týdne se dokonce na silnici v Ohrozimské ulici objevil obrovský nápis TIR PL a všeříkající symbol kosočtverce vyvedený rudou barvou, který vzbudil velký ohlas. „Sice naštvané lidi chápu, ale tohle určitě nepovažuji za správný způsob, jak dát najevo svoji nespokojenost. Nápis nyní bude muset být zřejmě odstraněn. Za peníze z městské kasy to ovšem nebude, silnice je totiž krajská. Věcí se dle mých informací na základě oznámení již zabývá Policie ČR, která vše vyšetřuje pro spáchání přestupku proti majetku,“ prozradila plumlovská starostka Gabriela Jančíková.
A měla pravdu, ještě o víkendu dorazila do redakce policejní zpráva. „V dosud přesně nezjištěné době přes noc z 12. na 13. září vyjádřil neznámý pachatel veřejně psanou formou svůj názor na řidiče kamionů z jednoho ze sousedních států. Text doplnil geometrickými obrazci obecně užívanými ve velice vulgárním významu, celý nápis vyhotovil ve velikosti třináct krát dva metry. Správě silnic Olomouckého kraje tím způsobil škodu, jejíž výše dosud nebyla přesně vyčíslena,“ shrnul počínání výtržníka František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje s tím, že vyjádření názoru o zahraničních řidičích kamionů může být trestným činem. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření z přečinu poškození cizí věci. Za ten pachateli v případě vypátrání a odsouzení hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok,“ potvrdil Kořínek.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...