Dobrý podvečer, dnes je čtvrtek 28.3.2024
svátek slaví Soňa,
zítra Taťána
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Údajně oslnění sluncem stálo za nešťastnou událostí z úterního odpoledne na křižovatce ve Hvozdu. Každopádně řidič škodovky si při vyjíždění na hlavní komunikaci nevšiml motocyklisty přijíždějícího po hlavní silnici. Neodvratitelná srážka měla za následek těžké zranění motorkáře, pro kterého přiletěl vrtulník letecké záchranné služby.


„V úterý 15. září po půl šesté odpoledne jsme vyjížděli k dopravní nehodě motocyklisty s osobním vozidlem v obci Hvozd. Čtyřicetiletý řidič vozidla Škoda Fabia jel od centra směrem na Březsko. V opačném směru od Ludmírova jel sedmadvacetiletý řidič motocyklu Simson. Řidič osobního vozidla chtěl z hlavní komunikace odbočit vlevo na vedlejší komunikaci na obec Březsko. Při tomto neměl dát přednost řidiči motocyklu, který v daném okamžiku křižovatkou projížděl, a došlo ke střetu. Podle vyjádření řidiče vozidla jej mělo oslnit slunce,“ popsal nehodu František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Do Hvozdu přiletěl pro těžce zraněného motorkáře vrtulník. „Při nehodě došlo ke zranění motocyklisty, který byl leteckou záchrannou službou transportován do Fakultní nemocnice Olomouc. Policisté u řidiče vozidla Škoda provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol s negativním výsledkem. U motocyklisty vzhledem ke zranění nebylo možné dechovou zkoušku provést a byl nařízen odběr krve. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na 25 000 korun,“ doplnil František Kořínek s tím, že místo nehody bylo téměř dvě hodiny neprůjezdné. „Vše nadále zůstává v šetření policistů služby dopravních nehod Prostějov.“

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...