Dobrý podvečer, dnes je úterý 23.4.2024
svátek slaví Vojtěch,
zítra Jiří
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tohle nemohlo dobře dopadnout pro nikoho! O případu Lucie Steinerové (36) jsme vás informovali už v minulém vydání Večerníku. Čtyřnásobná matka po rozchodu předvedla smršť v domě nové partnerky svého exmanžela v Dřevnovicích, kde mimo jiné napadla jejího syna. Za to byla minulé úterý u Okresního soudu v Prostějově odsouzena k podmíněnému trestu. Hrozba, že bude muset zaplatit až 2,5 milionu korun nad ní však visí stále.

 

Šestatřicetiletá Lucie Steinerová byla shledána vinnou tím, že v prosinci 2018 se přes odpor dvou dětí dostala do cizího domu, přičemž obě shodila na zem a jedno z nich napadla údery do tváře. Následně v domě shodila televizi na podlahu, z okna vyhodila počítač a tiskárnu, poškodila tablet a z kuchyňské linky vytrhala police. V průjezdu si vzala za terč mrazák, z něhož vyházela potraviny a vytáhla ho na ulici. Tím to vše neskončilo. Nakonec vzala kanystry a po domě rozlila celkem 60 litrů nafty.
Přestože takto napáchaná škoda nebyla nikterak malá, té nejhorší se dopustila na jednom z dětí. To muselo být po jejím útoku s otřesem mozku a četnými pohmožděninami hospitalizováno v prostějovské nemocnici. Odborníci na něm následně zjistili posttraumatickou poruchu, která trvala minimálně do konce uplynulého roku.

Senát neměl pochyb

Za to vše ji soud odsoudil ke 30 měsícům podmíněně. Nepochybně nejcitelnějším postihem pro Lucii Steinerovou bude, že musí v rámci svých možností nahradit způsobenou nemajetkovou škodu, kterou však trestní soud konkrétně nevyčíslil a přenechal to na soudu civilním. Kolik přesně to tedy bude, zatím není jisté. Faktem je, že advokátka poškozených u soudu předložila odborný posudek, který tuto škodu vyčíslil na 2,5 milionu korun. Přestože se dá předpokládat, že takto vysokou škodu čtyřnásobná matka nakonec platit nebude, jisté je, že se pořádně „prohne“.
„Senát nemá pochybnosti o tom, že vše proběhlo tak, jak to popsala obžaloba. To vše potvrzuje mimo jiné i svědectví souseda. Obžalovaná sice popírá, že by napadla děti, nicméně v její neprospěch mimo jiné svědčí lékařské zprávy popisující otřes mozku a pohmožděniny u jednoho z dětí,“ odůvodnil soudce Petr Vrtěl, který na základě výpovědi znalce vyloučil, že by žena byla v době činu nepříčetná.

Noční můry a úzkosti

Další z odborníků potvrdil, že napadené dítě se po útoku muselo vypořádat s déletrvajícím traumatem. Konkrétně ho pronásledovaly noční můry, vracely se mu děsivé vzpomínky a trpělo úzkostmi a depresemi. „Hodnocení obžalované, že se nic nestalo, absolutně nemůže obstát ve světle výpovědi znalců. Při příjezdu policie se dítě skutečně strachem třáslo o život. Po útoku bylo zraněné a nacházelo se v poničeném domě politém naftou. Nelze se vůbec divit, že mělo strach z toho, že agresorka dům zapálí a ono tam uhoří. Zlehčovat něco takového je neadekvátní,“ argumentoval Petr Vrtěl.

Sama byla nevěrná

Obžalovaná již stihla zaplatit škodu, kterou způsobila poničením majetku, uhradila i náklady na léčení dítěte. To jí sice nepochybně sloužilo k dobru, bohužel pro ni bude muset zřejmě sáhnout ještě mnohem hlouběji do peněženky. „Za způsobené trauma zatím neuhradila ani korunu. Výši nemajetkové škody určí až civilní soud,“ uvedl Vrtěl, který jako polehčující okolnost vzal tíživou životní situaci obžalované i to, že jednala v afektu. Paradoxní přitom na celé záležitosti je fakt, že to měla být právě obžalovaná, jejíž nevěra měla stát za rozpadem manželství.
Rozsudek dosud není pravomocný, obě procesní strany si ponechaly lhůty pro možnost odvolání.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...