Dobré ráno, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 „Rozcházíme se, ale stále zůstáváme přáteli!“ Tvrzení, které v poslední době do éteru vypouští jeden slavný pár za druhým, mezi prostými lidmi příliš nefunguje. Některé rozchody bývají bouřlivé, jiné bouřlivější. Skutečný uragán po nepochybně bolestivém odchodu manžela k jiné ženě předvedla Lucie Steinerová z Dřevnovic. Přehnala to natolik, že skončila až před senátem. Úterní líčení u Okresního soudu v Prostějově sledoval také Večerník.

 

Podle obžaloby měla Steinerová pod vlivem alkoholu vytáhnout z domu své sokyně v Dřevnovicích mrazák a vyházet z něj věci na ulici, poté měla vyhodit i televizi a rozbít skříň či také vylít po domě naftu z kanystru. Tohle všechno by se možná vyřešilo v rámci přestupkového řízení, zásadní však je, že při své „návštěvě“ měla obžalovaná zranit přítomné dítě své sokyně. To nejenže skončilo v nemocnici, navíc mělo utrpět trauma, s nímž se dle odborníků má vypořádávat dodnes.

Miliony za trauma

Kromě trestu tak dosud netrestané ženě hrozí zejména náhrada nemajetkové škody kvůli posttraumatické poruše u dítěte. Tu advokátka zastupující poškozenou ženu vyčíslila nejprve na půl milionu, posléze ji na základě předloženého znaleckého posudku zvýšila dokonce na 2,5 milionu korun.
Sama obžalovaná se hájí tím, že řadu týdnů před incidentem byla pod silným emočním tlakem a na to, co přesně se stalo onoho inkriminovaného dne před Vánoci 2018, si už není schopna vzpomenout. Jako poslední si údajně vybavuje pohled na mrazák, který jí dle jejích slov patřil a který si manžel společně s dalšími věcmi z jejich společného domu odvezl v době její nepřítomnosti.

Přišla o děti, nakonec jí je vrátili

Po tomto vskutku bouřlivém excesu byly obžalované odebrány její vlastní děti, o něž se pak měl starat jejich otec. Ten však svoji žádost o svěření do péče po čase vzal zpět, a tak se děti k matce opět vrátily. Jenže tím problémy Lucie Steinerová rozhodně neskončily. Jak jsme zmínili, během svého řádění měla zranit dítě své sokyně, které si z konfliktu odneslo četné pohmožděniny, s nimiž na nějaký čas putovalo do nemocnice. Navíc odborníci u něj zjistili posttraumatickou poruchu, která se projevuje mimo jiné strachem z nenadálých návštěv. Ona sama však měla i své zastánce. „Osobně si nemyslím, že by dokázala ublížit dítěti. Ostatně i po této události nás zmiňované dítě dále navštěvovalo v domě, protože kamarádilo s jejími dětmi,“ vypověděl bývalý přítel obžalované, s nímž v době incidentu žila. Neměl přitom příliš velkou motivaci, aby se jí snažil nějak pomoci. Paradoxní totiž bylo, že ho ona sama měla nakonec opustit kvůli jinému muži…

Znalec: byla v afektu, ale příčetná

Domněnky svědka však byly v rozporu se závěry soudních znalců stejně jako se stavem, s nímž zraněné dítě skončilo v nemocnici. U soudu se rovněž obsáhle řešilo, zda obžalovaná byla v době činu vzhledem k požitému alkoholu a zejména dlouhodobé frustraci příčetná, či nikoliv. Předvolaný znalec nakonec vše vyhodnotil tak, že obžalovaná sice byla v silném afektu, za své jednání je však přesto zodpovědná.
Rozsudek v celé věci dosud nepadl, mělo by se tak stát již zítra, tj. v úterý 8. září.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...