Dobré ráno, dnes je pátek 17.5.2024
svátek slaví Aneta,
zítra Nataša
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Dům podnikatele v Mostkovicích, či spíše rozsáhlý „palác“ obehnaný vysokou zdí, navštívil v noci z úterý na středu během uplynulého týdne buďto vandal, nebo někdo, kdo obchodníkovi se zdravotnickým zařízením chtěl něco vzkázat. Nápisy nastříkané červenou barvou na mnoha místech nemovitosti, a dokonce i na silnici před domem totiž naznačují, že majitel domu by měl něco platit!

Dům v Sadové ulici v Mostkovicích znehodnotil neznámý sprejer hanlivými a velmi sprostými nápisy.

„Z přečinu poškození cizí věci podezírají plumlovští policisté dosud nezjištěného pachatele, který v období prvního až druhého září v Mostkovicích postříkal červenou barvou posuvnou bránu, kamennou zídku a zeď rodinného domu i zděný sloupek plotu domu sousedního. Svým jednáním majitelům nemovitostí způsobil škodu předběžně vyčíslenou na sto tisíc korun,“ informoval média ve čtvrtek ráno František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Večerník se přímo na místě přesvědčil, že si autor hanlivých nápisů dal určitě velkou práci... „Roji, ty zmrde! Roji, ty kurvo! Roji, zaplať!“ Tyto vulgarity se objevily hned na několika místech domu i garáži. Jak jsme zjistili z veřejných zdrojů, majitelem domu je podnikatel Martin Roj. A Večerníku se jej podařilo zkontaktovat. „Nikomu nic nedlužím a všechno mám zaplaceno! Že mi někdo poničil dům, o tom vím, ale nevím přesně, o co jde. Jsem dlouhodobě mimo Prostějovsko. Ostatně nechápu, proč o tom chcete psát?! Víc se k tomu nebudu vyjadřovat,“ zareagoval na žádost o vyjádření, co vandalskému útoku říká, Martin Roj. Asi deset minut nato se redakci ozval znovu a z jeho hlasu byly cítit výhrůžky. „Že tento případ zveřejnila policie, na to si budu stěžovat na jejich ředitelství. A vám doporučuji, abyste neuváděli žádné osobní údaje včetně mého jména,“ láteřil podnikatel.
Celý případ bude Večerník i nadále sledovat a zajímat nás bude hlavně to, s jakým výsledkem ho uzavře policie a zda se jí podaří dopadnout pachatele tohoto vandalského činu. „V případě dopadení a prokázání viny pachateli tohoto vandalského činu za přečin poškození cizí věci hrozí trest odnětí svobody a také povinnost škodu uhradit,“ uzavřel policejní mluvčí František Kořínek.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...