Dobré ráno, dnes je neděle 5.5.2024
svátek slaví Klaudie,
zítra Radoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Se svým psem Charliem tvořila Kristýna K. podstatnou část svého života skutečně klaunskou dvojici. Byli dokonce nominovaní na nejlepší baviče v rámci mistrovství světa v Dog frisbee v americké Atlantě.

Předminulé úterý ale vzaly všechny úspěchy a další sny za své. Jeden špatný krok a mladá umělkyně se v rakouských Alpách zřítila při pózování na fotografii pro přítele. Pád ze 150 metrů neměla šanci přežít, zemřela na místě.

Tahle zpráva přišla jako blesk z čistého nebe, který bolestně zasáhl srdce velkého množství lidí. Nejprve jsme se dozvěděli, že v úterý 25. srpna zemřela v rakouských Alpách třiadvacetiletá žena, která se zřítila ze 150 metrů vysoké skály poté, co uklouzla při pózování pro fotografii. Na začátku uplynulého týdne vyšlo ke zděšení mnohých najevo, že šlo o Kristýnu Kvapilovou. S bezprostřední a úsměvem hýřící absolventkou Střední školy designu a módy v Prostějově se pravidelní čtenáři na stránkách Večerníku setkali hned několikrát. Na zdejší region měla vůbec silné vazby…

„Nejztracenější den našeho života je ten, kdy jsme se nezasmáli.“ Tohle motto vystihovalo životní pocit třiadvacetileté Kristýny. Neobyčejně aktivní a sympatická dívka toho za svých 23 let prožila opravdu neuvěřitelně mnoho. Se svým psem Charliem tvořila nerozlučitelnou klaunskou dvojici, jež bavila všechny, kteří ji měli možnost vidět. Společně závodili mimo jiné v disciplíně Dogfrisbee, v níž obsadili druhé místo na Mistrovství ČR, následně nás reprezentovali na mistrovství světa v americké Atlantě. Postupem času se Kristýna také stále více prosazovala jako špičková fotografka. Nikoliv náhodou byl její snímek letos na jaře nominován na prestižní Czech Press Photo v kategorii nejlepší cestopisná fotografie roku 2020.

Co se vůbec stalo?

Horská túra u obce St. Nikolai na severu Štýrska dopadla pro 23letou Kristýnu K. tím nejhorším způsobem. Po boku osmadvacetiletého přítele a se dvěma psy se v úterý 25. srpna vydala zdolat vrchol Deneck. Do cíle už ale nedorazila. Cestou se chtěla vyfotit v pozadí hřebenů Alp a s krásným výhledem, takže zapózovala. Bohužel však uklouzla a zřítila se asi ze 150 metrů rovnou dolů. Tělo mladé fotografky museli záchranáři vyprostit s pomocí vrtulníku. Exprostějovská studentka bohužel neměla šanci pád přežít.

„Modelka“ s rozbitými koleny

S Kristýnou Kvapilovou Večerník hned dvakrát přinesl obsáhlé interview. V prvním případě se jednalo o společný rozhovor se třemi kandidátkami na titul Miss Olomouckého kraje 2016. Tam se Kristýna původně přihlásila pouze do doprovodného programu, v němž chtěla vystupovat právě se svým věrným psím parťákem. Organizátoři ji přesvědčili, ať to vyzkouší i jako přímá aktérka. Díky podpoře velkého množství svých přátel nakonec získala titul Miss internet. Ona sama to však brala s nadhledem. „Podle mě nemám pro kariéru modelky ty správné předpoklady, navíc mě baví hlavně sport a mám spoustu dalších aktivit, takže bych se chtěla věnovat hlavně jim. Ostatně to se projevilo už při tom, když jsem poprvé před porotu nakráčela v plavkách. Rázem bylo vidět, jak mám kvůli frisbee pořádně rozbitá kolena,“ vyprávěla před čtyřmi lety s typickým úsměvem Kristýna.

Originální živel

Dle všech, kteří ji znali, vynikala Kristýna tím, že dokázala všem kolem sebe rozdávat spoustu radosti. „Kikča by rozhodně nechtěla, aby z nás někdo truchlil. Vždycky byla veselá, plná života a s nevyčerpatelnou zásobou střelených nápadů. Jestli něco byla jistota, tak to, že se s ní nikdy nebudete nudit. Kikča byla originální, živelná, charismatická a kreativní. Kdokoliv s ní byl v kontaktu, velice rychle propadl kouzlu její osobnosti, individuálnímu přístupu a snaze všem vyjít vstříc,“ zavzpomínal na ni výstižně její přítel David, s nímž také absolvovala osudovou alpskou túru na vrchol Deneck.

Zaříkávačka psů

Celý život Kristýnu rovněž provázela láska ke zvířatům, zejména psům. „Nebál bych se Kikču označit jakožto zaříkávačku psů – kdo zná Woodyho a Charlieho, dá mi za pravdu. Mohli jste jí ovšem půjčit jakéhokoliv psa na půl hodiny, a to stačilo k tomu, aby si ho omotala kolem prstu a on pro ni dělal první poslední. Ne náhodou ji již v útlém věku zavolali s nabídkou z cirkusu,“ prozradil osmadvacetiletý David.
Díky vysokému nasazení a pozitivnímu přístupu toho Kristýna Kvapilová za svůj nedlouhý život stihla opravdu mnoho. Je smutné, že toho zbývalo snad ještě víc, co už bohužel nestihne.
Její nejbližší i široký okruh přátel se s ní naposledy rozloučil ve čtvrtek 3. září v olomouckém krematoriu.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...