Příjemnou noc, dnes je neděle 12.5.2024
svátek slaví Pankrác,
zítra Servác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Během uplynulého týdne přibyli v Olomouckém kraji další pozitivně testovaní lidé na koronvirus, nárůst se ale pohybuje jen v řádu desítek osob. V prostějovské nemocnici je stále hospitalizováno šest pacientů, takže ani v tomto ohledu nemusíme propadat panice. „Pořád jsem optimista, ale zároveň říkám, že vzhledem k situaci v okolních krajích musíme být i v tom našem stále ve střehu,“ nechal se slyšet hejtman Ladislav Okleštěk.


Hodně podstatnou informaci poskytla Večerníku během uplynulého víkendu mluvčí společnosti Agel, pod níž spadá prostějovská nemocnice. „Na infekčním oddělení je stále šest pacientů pozitivně diagnostikovaných na onemocnění covid-19. Nikdo nový tak během týdne nepřibyl. Stav pacientů si sice vyžaduje pobyt v nemocnici, ale nejsou v ohrožení života,“ uvedla Radka Miloševská.
V pátek 4. září večer evidovala Krajská hygienická stanice v Olomouci již 1 330. případ obyvatele Olomouckého kraje pozitivně testovaného na COVID-19. Za týden tak došlo k nárůstu počtu nemocných o 83 osob. K tomuto datu je registrováno 186 aktuálně nakažených, celkově bylo od začátku pandemie nejvíce lidí nakaženo na Olomoucku (884 osob), druhé je Prostějovsko (201) a třetí Přerovsko (130).
Stále optimistický hejtman Ladislav Okleštěk Večerníku v sobotu odpoledne potvrdil, že týdenní nárůst nakažených lidí z Olomouckého kraje není nijak vysoký. „Po nemocnicích je dvanáct lidí a do tohoto okamžiku jsme nezaznamenali ani žádný výskyt koronaviru v sociálních zařízeních, kvůli němuž by například domovy seniorů musely být uzavřeny,“ zmínil. „Během týdne jsem absolvoval pohovory se všemi řediteli nemocnic v kraji. Ověřoval jsem si zásoby ochranných pomůcek, dezinfekce a dalších prostředků. Vidíme totiž všichni, že v okolních krajích jsou nárůsty pozitivně testovaných osob daleko větší než u nás,“ zdvihl varovný prst Okleštěk. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...