Příjemnou noc, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Velice ráda a často upozorňuje na chyby druhých, podává udání, oznámení či stížnosti na údajná pochybení radních, úředníků nebo zástupců městských společností. Sama se ale zákonům vysmívá! Opoziční prostějovská zastupitelka Hana Naiclerová má další problém.

Před dvěma lety prošla patáliemi poté, co dům v Čehovicích zrekonstruovala v rozporu se stavebním zákonem. A teď? V místě svého bydliště v Domamyslicích postavila černou stavbu! Stavební úřad v Prostějově jí už v roce 2017, a do roku 2020 opakovaně, nařizoval, aby černou stavbu odstranila. Dodnes se tak nestalo!

Prostějovská zastupitelka Hana Naiclerová si před třemi lety nechala u své nemovitosti v Domamyslicích postavit zahradní domek, který je nazýván „příručním“ skladem. A podle informací ze stavebního úřadu, které Večerník získal na základě zákona o svobodném přístupu k informacím, nejde o žádnou malou „budku“. Domek o rozměrech 5,7 x 4,6 metru postavila Naiclerová bez potřebného stavebního povolení. „Stavební úřad v Prostějově vedl několikrát v průběhu posledních tří let řízení o odstranění stavby příručního skladu na pozemku v katastrálním území Domamyslice. Proti poslednímu nařízení o odstranění stavby bylo podáno odvolání a nadřízený orgán ještě o této věci nerozhodl,“ sdělil Večerníku písemně Radek Repa, právník právního oddělení Odboru kanceláře tajemníka Magistrátu statutárního města Prostějov.
Opoziční zastupitelka však výzvy ignorovala, a přestože nařízení úřadu vždy rozporovala, nikdy však při žádostech o dodatečné povolení jinak „černé“ stavby nedodala potřebné materiály. „Po ústním jednání s dotčenou osobou byla řízení několikrát přerušena a následně byl vlastník vyzván k doplnění žádosti o závazná stanoviska magistrátu či odboru životního prostředí. Žadatelka však ve stanovené lhůtě nejenže stavbu neodstranila, ale nedodala ani požadované podklady k dodatečnému povolení stavby,“ uvedl dále právník magistrátu Radek Repa.
Aktuálně je tedy platné další nařízení stavebního úřadu, podle kterého má Hana Naiclerová načerno postavený „příruční sklad“ odstranit. Pořád se tak nestalo, protože prostějovská zastupitelka podala odvolání a celou kauzou se zabývá Krajský úřad Olomouckého kraje.
Večerník požádal Hanu Naiclerovou o vyjádření k celé situaci, zejména nás zajímalo, jak si mohla dovolit postavit domek bez patřičného stavebního povolení a proč ignorovala opakovaná nařízení Stavebního úřadu v Prostějově? „Jedná se o dřevostavbu, která nám slouží jako kůlna, místnost na nářadí, sekačku a stojí v zahradě zhruba dvacet let. Podle mého názoru tato stavba vůbec nepotřebuje stavební povolení. Rozhodnutí stavebního úřadu považuji za nezákonné a podala jsem proti němu odvolání, které nyní řeší krajský úřad,“ sdělila Večerníku přes e-mailovou poštu a vzápětí do celé situace vložila i emoce. „Postup stavebního úřadu považuji jako šikanu vůči mé osobě motivovanou tím, že dlouhodobě upozorňuji na problémy prostějovské radniční mafie. Rozhodnutí vydal stavební úřad v čele s nejpochybnějším úředníkem v kraji Košťálem, který nemá na svém místě dávno co dělat. Zajímalo by mě, jak do vašeho prolhaného periodika unikly informace o neveřejném řízení o stavbě, která nikomu nevadí a která nic neporušuje narozdíl od jiných staveb, které Košťál protiprávně povoluje jak na běžícím páse, třeba stavba pana Poura na Plumlovské nebo oplocení na městském pozemku pana Maráka,“ doplnila své vyjádření o zlostné výpady Hana Naiclerová a zdůraznila, aby její vyjádření bylo zveřejněno v plném znění. Domníváme se tedy, že má pro svá tvrzení důkazy a je odhodlaná je dokázat třeba i před soudním tribunálem....
Veřejnost nechť si tedy udělá obrázek sama, jak věčná stěžovatelka na všechno a na všechny sama zachází se zákonem a jak ho dodržuje… Jak ve věci rozhodne Krajský úřad Olomouckého kraje? A odstraní někdy Hana Naiclerová svoji „černou“ stavbu? Večerník bude případ sledovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...