Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Předminulý pátek 21. srpna zmizel z domova a zamířil na procházku. Od té doby se po něm slehla zem. Rodina zalarmovala policii, ta však při propátrávání lesů v okolí Prostějoviček neuspěla. Až ve čtvrtek ráno se středně retardovaný muž sám vrátil domů. Šest dní se toulal po lese!


Teprve pět dní po zmizení čtyřiačtyřicetiletého Marka Pavláta z Prostějoviček požádala policie o pomoc veřejnost. „Muž byl naposledy viděn 21. srpna při odchodu z místa bydliště, kdy šel na procházku směrem k vojenskému újezdu za obcí, do místní části Osina, a do dnešního dne se nevrátil. Pohřešovaný měl na sobě pouze přesně neurčené tričko a kraťasy. Muž má částečně omezenou způsobilost k právním úkonům, je středně retardovaný, rozumově odpovídá desetiletému dítěti. Doposud provedeným šetřením a propátráním oblasti se nepodařilo zjistit, kde by se mohl pohřešovaný nacházet,“ konstatovala během minulé středy Miluše Zajícová, tisková mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Ovšem ani poznatky získané od veřejnosti policistům moc nepomohly. Duševně postižený muž z Prostějoviček byl k nenalezení. I tak ale vše dopadlo šťastně. „Dotyčný se ve čtvrtek 27. srpna ráno, v pořádku, zdravý a nezraněný, vrátil sám do místa bydliště,“ ulevila všem den po vyhlášení pátrání policejní mluvčí. Další podrobnosti ale nesdělila.
Není tak jasné, v jakém fyzickém a duševním stavu se nemocný člověk vrátil po šesti dnech strávených v lese. Zůstává tak záhadou, kde byl, co dělal, jak a čím se živil..

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...