Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Večerník již své čtenáře informoval o problémech s některými návštěvníky aquaparku. Protože u vody opakovaně docházelo k narušování letní pohody a zábavy, byl personál ve spolupráci s ochrankou nucen řešit pravidla pořádku, přesto poměry vygradovaly až k inzultaci plavčíka!

V důsledku toho zavádí Domovní správa Prostějov společně s městem nová opatření, která by podobným útokům měla předejít. Od minulého úterý tak na aquapark nově dohlíží hned šest členů bezpečnostní agentury. Kromě nich bude mít areál na starost také městská policie, která bude v případě dalšího konfliktu připravena na rychlý zásah.

Poslední týdny a dny se situace v aquaparku stále zhoršovala. Nejprve se jednalo o drobné problémy s krádežemi brýlí a podobných věcí, které dokázali zaměstnanci řešit. Jenže to byla teprve předzvěst dalších dnů. V předminulém čísle jsme vás informovali o tom, jak si skupinka Romů dělala v areálu, co chtěla, situaci příliš nezklidnil ani příjezd policie. Od té doby byly nahlášeny další incidenty. Od koupání v oblečení až po fyzické napadení jednoho z plavčíků, který dostal od nejmenovaného návštěvníka facku. Jelikož byla situace již neudržitelná a stále se stupňovala, rozhodli kompetentní pracovníci Domovní správy a vedení města zakročit.
O novince jako první informoval primátor města na sociálních sítích. „Řada z vás mě v poslední době upozorňovala na situaci v ´Koupelkách´. Nechal jsem se detailně seznámit s chováním některých návštěvníků, kteří obtěžují ostatní. Nepovažuji za možné, aby aquapark patřící městu v některých hodinách ovládli lidé nedodržující základy slušného chování a v některých případech ani základy hygieny. Ve spolupráci s Domovní správou Prostějov proto zavádíme okamžitá opatření k nápravě,“ napsal v pondělí večer František Jura na svém facebookovém profilu.
O co tedy přesně půjde v souvislosti s ´Koupelkami´? Dříve aquapark střežil jeden či maximálně dva členové ochranky. V současnosti to je hned šest mužů, kteří budou připraveni v problémových odpoledních hodinách. Kromě bezpečnostní služby bude navíc počítat s okamžitým zásahem také městská policie. „Navýšení ostrahy již proběhlo a tudíž věřím, že problémové ‚hosty‘ rychle přivedou k rozumu. Bedlivou pozornost bude ´Koupelkám´ věnovat také Městská policie Prostějov, pro kterou bude dodržování pořádku v areálu jednou z priorit,“ doplnil primátor Jura.
Drtivá většina návštěvníků tento krok vítá, jelikož problémy už přesahovaly mez únosnosti, a dotazovaní s povděkem kvitují větší bezpečnost. I bezpečnostní agentura, která areál hlídá, tvrdí, že s navýšením kapacity bodyguardů nebude problém. „Dozvěděli jsme se to v pondělí večer, takže jsme byli hned od úterý připraveni nasadit šest lidí na hlídání objektu. Věřím, že se tímto opatřením zvýší bezpečnost a personál se bude moci věnovat své práci bez rušivých vlivů,“ prozradil majitel bezpečnostní agentury Ondřej Burda.
A první reakce na sebe nenechaly čekat. „Tímto bych ocenila způsob, jakým se Domovní správě podařilo vyřešit neudržitelnou situaci v prostějovském aquaparku s neukázněnými romskými návštěvníky,“ přistál do redakčního e-mailu dopis Hany Staňkové. Čtenářka Večerníku má s čím porovnávat. „Minulou středu jsem navštívila aquapark s dětmi a byla jsem svědkem nevídané ´hádky´ přímo v plavčíkárně. Jestli tedy lze takto vůbec nazvat neuvěřitelně sprosté nadávky směrem k plavčíkům ze strany některých romských návštěvníků a jejich představě, že si můžou dělat co chtějí a koupat se v čem chtějí… V pátek, když jsme aquapark opět navštívili, tak byla situace úplně jiná. Po celém areálu neustále chodila několikačlenná skupinka pracovníků bezpečností agentury, která budila respekt. Je jasné, že se jedná o další náklady na provoz, ale bezpečnost zaměstnanců aquaparku a návštěvníků za to stojí. A právě plavčík je osobou, která zodpovídá nejen za bezpečnost návštěvníků, ale i za hladký provoz v celém areálu. Návštěvníci, kteří nejsou ochotni se přizpůsobit pravidlům či návštěvnímu řádu a nedokáží respektovat příkazy plavčíků tak na koupališti nemají co dělat. Je docela fajn, že Domovní správa se na své zaměstnance nevykašlala s tím, že stejně končí sezona, ale situací se opravdu zabývala. Z tohoto způsobu vyřešení by si mohli vzít příklad ve Zlaté brána a na ´sociálce´, kde opravdu jeden zaměstnanec security, často postarší invalidní důchodce, nedokáže útokům ať slovních či fyzických ze strany romských spoluobčanů čelit,“ uvedla Hana Staňková.
Jak tomu bude ve skutečnosti, hodlá Večerník i nadále sledovat. Jestliže máte vy nějaký příběh, neobyčejný zážitek či jakoukoliv zkušenost vymykající se standardu, napište nám na e-mail Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript., nebo pošlete SMS 608 723 851.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...