Příjemnou noc, dnes je neděle 19.5.2024
svátek slaví Ivo,
zítra Zbyšek
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Zastupitelé na svém zářijovém jednání budou rozhodovat o kladném stanovisku radních poskytnout dotace jednorázovým sportovním akcím ve druhém kole. Na tuto dotační podporu jsou v rozpočtu města Prostějova vyčleněny statisíce korun.

 

„Zastupitelstvo města Prostějova před časem schválilo dotační program na podporu jednorázových sportovních akcí v roce 2020 z rozpočtu statutárního města Prostějova s vyhlášenými dotačními tituly. Prvním titulem je podpora jednorázových sportovních akcí se spoluúčastí žadatele a titul číslo dvě je podobný, a to podpora jednorázových sportovních akcí bez doložení finanční spoluúčasti žadatele,“ uvedl prostějovský primátor František Jura s tím, že část prostředků již byla vyčerpána v kole prvním.

V rámci návrhu rozpočtu na rok 2020 byly celkově schváleny finanční prostředky pro Program na podporu jednorázových sportovních akcí v roce 2020 z rozpočtu statutárního města Prostějova ve výši tří milionů korun. Pro první dotační titul – podpora jednorázových sportovních akcí se spoluúčastí žadatele, byla alokována celková částka ve výši dvou milionů korun. „Vzhledem k mimořádným opatřením vlády bylo v prvním kole vyplaceno pouze 380 tisíc korun z celkové alokace 1,6 milionu korun pro toto kolo. Po schválení poskytnutí dotací Zastupitelstvem města Prostějova byla jedna žádost žadatelem stornována. Tato částka byla společně s nevyčerpanými prostředky ve výši 370 tisíc korun převedena do druhého kola tohoto dotačního programu. Celkem je tedy k dispozici až 1,62 milionu korun, přičemž Rada města Prostějova doporučila zastupitelům schválit dotace v celkové výši 1,02 milionu korun,“ vyčíslil náměstek primátora pro sport Jan Krchňavý.
Rada města dále také schválila převod nevyčerpaných finančních prostředků z dotačního titulu 4 – programu na podporu sportovní činnosti v roce 2020, a to ve výši 294 tisíc korun do dotačního programu na podporu jednorázových sportovních akcí v roce 2020. Tyto finance budou využity ve druhém dotačním titulu – podpora jednorázových sportovních akcí bez doložení finanční spoluúčasti žadatele. „V prvním kole bylo vyplaceno pouze 390 tisíc korun. Schválená alokace na druhé kolo tohoto dotačního titulu je 200 tisíc korun. Celkem je tedy k dispozici 494 tisíc korun,“ vyčíslil náměstek Krchňavý s tím, že přidal vyhodnocení 2. kola tohoto dotačního titulu. „Termín pro podávání žádostí ve druhém kole druhého dotačního titulu – podpora jednorázových sportovních akcí bez doložení finanční spoluúčasti žadatele – byl stanoven od 1. června do 30. června. Ve stanoveném termínu bylo přijato celkem třináct žádostí. Na realizaci těchto akcí město Prostějov přispěje částkou 313 tisíc korun,“ předeslal Krchňavý.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...