Dobré poledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pokud naši předkové museli během okamžiku bojovat o holý život, pak se jim vztek náramně hodil. Ale v dnešní době bývá stejná emoce lidem často na obtíž. Navíc člověk, který se neumí ovládat, může na ostatní působit jako hlupák. Přestože se každému z nás může stát, že ve vzteku udělá věci, jež by jinak neučinil.

Pokud však následně není schopný se omluvit, může skončit až před soudem. To je zřejmě i případ Jana Zatloukala, který byl v úterý u Okresního soudu v Prostějově obžalován z ublížení na zdraví.

Čtyřiačtyřicetiletý Jan Zatloukal pracuje jako technik v zemědělské firmě v Hrubčicích. Společnost patří jeho otci, který v minulosti podnikal se svým společníkem. Před pár roky však došlo k jejímu rozdělení na dvě poloviny. Hlavním důvodem měl být fakt, že potomci obou majitelů by v budoucnu zřejmě nebyli schopni spolupracovat. Oboustranným konfliktům to však bohužel nezabránilo, spíše naopak.
Žabomyší handrkování je od té doby mezi zástupci obou společností na denním pořádku. Obzvláště když stále sdílí společnou administrativní budovu. Dlouhodobé spory vyvrcholily loni v létě hádkou o přístup do jedné z obytných místností, kde běžně přespávali sezónní pracovníci. „Řekl jsem brigádnicím, aby připravily pokoj, kde měl spát kombajnér. Jenže obžalovaný mi v tom bránil. Přitom jsme tuto místnost řadu let běžně využívali. On však tvrdil, že na to už nemáme právo. Stál jsem právě na schodišti, on ke mně přiskočil, začal mě škrtit a pak mě od sebe zprudka odstrčil, až jsem sletěl ze schodů. Probral jsem se až na zemi,“ popsal šestaosmdesátiletý muž, který utrpěl středně těžký otřes mozku a zlomeninu záprstních kůstek na ruce.
Přitom se s útočníkem osobně zná již přes pětadvacet let. „Do firmy jsem nastoupil již v roce 1994. Jan Zatloukal je impulzivní člověk, občas si nevidí do úst, ale větší konflikty jsme spolu nikdy neměli. O to víc mě jeho útok překvapil, opravdu jsem to nečekal,“ popsal starší nicméně velmi seriózně působící muž. Jeho verzi ostatně potvrdily i dvě brigádnice, které byly incidentu na místě přítomny.
Obžalovaný navzdory tomu celou věc popsal docela jinak. Žádnou vinu si přitom ani v nejmenším nepřipouštěl. „Nerespektoval naši ústní dohodu, že už místnost dále nebude druhá firma využívat. Přitom postupoval proti mně, když však viděl, že se jen tak nedám, začal simulovat slabost a chtěl si sednout na schodiště. Při tom však ztratil rovnováhu a spadl,“ nabídl svoji variantu celé události Jan Zatloukal, který se za své chování dosud svému letitému spolupracovníkovi neomluvil a zřejmě to ani v budoucnu nemá v úmyslu. „Pokud mi bude prokázána vina, pak jsem ochoten zaplatit nějaké peníze. Nicméně věřím, že se tak nestane,“ vyjádřil se pouze Zatloukal v této souvislosti.
Rozsudek dosud nepadl, hlavní líčení bylo odročeno na srpen za účelem výslechu otce obžalovaného.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...