Dobrý večer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Minulé pondělí policie sdělila oficiální informace k případu vraždy a následné sebevraždy, ke kterému došlo předminulou sobotu časně ráno v bytě panelového domu v Okružní ulici v Prostějově. Policisté ovšem zveřejnili pouze skutečnosti, které Večerník zjistil už několik desítek hodin předtím a informoval o nich v minulém vydání. Jedno je ale podstatné, dosud zůstává tajemstvím, proč třiadvacetiletý mladík svoji o rok starší partnerku zastřelil a následně stejnou zbraní spáchal sebevraždu… Ví to vůbec někdo?!

 

„Kriminalisté Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje zahájili v sobotu 25. července úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy. V tentýž den po poledni oznámili rodinní příslušníci na linku 158 důvodnou obavu o život své dcery, která nepřišla do zaměstnání a byla nekontaktní. Policisté vyjeli prověřit místo bydliště ženy.

Následně otevřeli byt, který měla pronajatý v Prostějově, a uvnitř našli dvě těla bez známek života. Okamžitě byli na místo přivoláni krajští kriminalisté, kteří si případ převzali,“ popsal případ Libor Hejtman, tiskový mluvčí Krajského ředitelství policie Olomouckého kraje.
Ten i dále uvedl jen to, co už Večerník zjistil den po spáchání šíleného činu. „Na základě podrobného ohledání místa činu, zajištěných stop a zjištěných informací, je důvodné podezření, že předminulou sobotu ráno třiadvacetiletý muž zastřelil svou čtyřiadvacetiletou přítelkyni a sám následně spáchal sebevraždu legálně drženou pistolí,“ informoval Hejtman, který vzápětí přiznal, že policie prozatím marně pátrá po motivu vražedného činu. „Skutečně není znám, kriminalisté na tom dále pracují. Je pravděpodobné, že po důkladném prošetření všech náležitostí bude případ odložen z důvodu nepřípustnosti trestního stíhání,“ uzavřel Libor Hejtman s tím, že muž nebyl v minulosti trestně stíhán.
Lidé z panelového domu v Okružní ulici se už nechtějí o hrůzném činu bavit. „To je něco tak šíleného, že už se o tom tady v baráku vůbec nemluví, jak z toho každého jímá hrůza. Nikdo už si to nechce připomínat. Jen by nás všechny zajímalo, proč se tak stalo, protože problémy u nich nikdo nezaregistroval,“ řekl Večerníku jeden ze sousedů mladé dvojice, kterou předminulou sobotu našli hasiči a policisté v bytě bez známek života.
Dozvíme se vůbec někdy, k čemu mezi mladou dvojicí před osudným činem došlo? Dost možná už nikoliv...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...