Příjemnou noc, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Svérázným způsobem řešil v pondělí před polednem nastalou situaci zhrzený partner, jehož milá odmítla pozvání na oběd. Dvaapadesátiletý muž sedl totálně opilý za volant své škodovky a s autem „prohučel“ vchodovými dveřmi panelového domu v Okružní ulici až do vestibulu! Neobvyklé počínání ho však vůbec nevykolejilo, z automobilu vystoupil a odešel do nedalekého baru. Tam ho zadrželi policisté, kterým muž nadýchal skoro čtyři promile alkoholu!

Z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu poškození cizí věci podezírají prostějovští policisté dvaapadesátiletého muže z Prostějova. „Těchto skutků se měl podezřelý dopustit v pondělí 20. července před polednem v Okružní ulici v Prostějově tím, že vlastním automobilem přejel cyklostezku a chodník pro chodce a úmyslně najel přes vchodové dveře do vestibulu panelového domu. Ke zranění osob při incidentu nedošlo. Výše způsobené hmotné škody na domě byla předběžně vyčíslena na 97 tisíc korun. Přivolaní policisté zjevně opilého muže nalezli v nedalekém baru. Provedenými dechovými zkouškami u něj změřili hodnoty 3,68 a 3,84 promile alkoholu v dechu. S pozitivními výsledky dechových zkoušek muž souhlasil, přiznal však, že před jízdou vypil pouze čtyři dvanáctistupňová piva,“ informoval František Kořínek, policejní tiskový mluvčí. Při zjišťování příčin jednání opilého muže se dotyčný policistům bezelstně přiznal. „Motivem k činu měl podle podezřelého být vztek na bývalou přítelkyni, se kterou se měl dříve dohodnout na společném obědě. Když mu žena tento oběd telefonicky odmítla, nasedl do své Škody Octavie a najel do vchodu domu, ve kterém jeho bývalá přítelkyně bydlí. Pak z vozidla vystoupil a odešel do baru,“ prozradil František Kořínek.
Neobvyklý a svérázný čin spáchaný v opilosti však nebyl jediným prohřeškem dvaapadesátiletého muže zhrzeného přílišnou láskou. „Provedeným šetřením policisté dále zjistili, že muž má rozsudkem Okresního soudu v Prostějově uložen trest zákazu řízení motorových vozidel, a to až do roku 2022. V případě prokázání viny a odsouzení mu za uvedené jednání hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta. Vzhledem k tomu, že své vozidlo použil jako nástroj ke spáchání trestné činnosti, byl automobil na místě policisty zajištěn. V případě prokázání viny a odsouzení pak může automobil propadnout státu,“ podotkl ještě policejní mluvčí František Kořínek s dodatkem, že přesný motiv i ostatní okolnosti případu jsou předmětem dalšího prověřování.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...