Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 nehodaHrůzná nehoda se stala ve čtvrtek těsně před půl pátou odpoledne ve Sladkovského ulici. Ve chvíli, kdy ze zastávky vyjížděl linkový autobus, spadla pod jeho zadní kola dvaapadesátiletá žena! Kola jí rozdrtila nohy a pánev, tělo se navíc zamotalo do podvozku. Hasiči měli skutečně těžkou práci, při vyprošťování těla museli dokonce použít speciální nafukovací vaky. Nebohá žena skončila v nemocnici s těžkými zraněními, podle posledních zpráv je však naštěstí stabilizovaná a bez ohrožení na životě.

 „Těžké zranění si vyžádala dopravní nehoda, ke které došlo ve čtvrtek devatenáctého září kolem půl páté odpoledne na ulici Sladkovského v Prostějově. Ze zatím nezjištěných příčin zde spadla z vyvýšeného chodníku pod právě ze zastávky se rozjíždějící autobus dvaapadesátiletá chodkyně a dostala se pod jeho zadní kola. Při nehodě utrpěla žena těžké zranění, se kterým byla sanitkou převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci. Délka jejího léčení není zatím známa. Alkohol byl u řidiče autobusu vyloučen dechovou zkouškou, u chodkyně byl nařízen odběr krve,“ popsala havárii Irena Urbánková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR Olomouckého kraje. Jak dodala, míra zavinění, přesná příčina a okolnosti nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.

„Já jsem jí vůbec neviděl,“ slyšeli jsme přímo na místě tragédie od řidiče autobusu.

Večerník dorazil k neštěstí právě ve chvíli, kdy sanitka právě odvážela těžce zraněnou ženu v kritickém stavu do olomoucké nemocnice. „Žena utrpěla mnohačetnou frakturu dolních končetin a pánve, vážně byla zraněna i na hlavě. Jakmile ji hasiči zaklíněnou v podvozku autobusu vyprostili, ženu jsme intubovali a napojili na dýchací přístroj. Ihned jsme ji pak převezli do Fakultní nemocnice v Olomouci, její stav byl v tu chvíli velmi vážný až kritický,“ sdělil nám o hodinu později Pavel Holík z prostějovské záchranky. Jak se Večerník tedy při dalším zjišťování dozvěděl, v současnosti je zdravotní stav dvaapadesátileté ženy i nadále vážný, ale měla by být už mimo ohrožení života. „Pacientku jsme přijali ve velmi vážném stavu. Po těžkém zranění hlavy, končetin a pánve prodělala náročnou operaci a nyní je v péči lékařů na jednotce intenzivní péče. Její stav je stabilizovaný,“ prozradil v sobotu večer Egon Havrlant, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice v Olomouci.

O hororové nehodě se mezi lidmi živě diskutuje. Údajně měly ženě na vozovku pod autobus spadnout brýle a ve chvíli, kdy se pro sehnula a hledala je, upadla pod kola autobusu. Podle informací Večerníku se jednalo o ženu bydlící v Ludmírově, řidič má být zase ze sousedních Kladek! To jsou vám ale hříčky osudu...

38 nehoda2 38 nehoda3 38 nehoda4

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...