Dobrý večer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

38 centrumProstějovská nemocnice otevřela zbrusu nové centrum sportovní a preventivní medicíny. Pásku slavnostně přestřihly jedny z nejzářivějších hvězd českého sportovního nebe – Petra Kvitová, Tomáš Berdych a Marek Jankulovski.

Od pondělí 16. září se profesionálům i rekreačním sportovcům dostane v prostějovské nemocnici komplexní péče se vším všudy. Zástupci prostějovské nemocnice tu totiž otevřeli zbrusu nové, nejmodernějšími přístroji doslova nadupané centrum sportovní preventivní medicíny. Slavnostního aktu se účastnili nejen ředitel nemocnice Ing. Tomáš Uvízl, vedoucí centra Mgr. Radim Šlachta Ph. D., primátor města a další významní hosté, ale i zástupci těch, jimž je centrum určeno především – čeští sportovci. Pozvání prostějovské nemocnice přijali wimbledonská vítězka Petra Kvitová, vítěz Davis Cupu Tomáš Berdych a vítěz Ligy mistrů Marek Jankulovski, kteří po úvodním slovu ředitele nemocnice přestřihli slavnostní pásku centra. „Nemocnice po celou dobu svého působení poskytovala servis řadě sportovců, nikdy ale nešlo o komplexní péči zaměřenou přímo na sportovce. Proto jsme se snažili vytvořit systém, který nabídne sportujícím profesionálům, vrcholovým sportovcům i amatérům konzistentní službu, která bude vyhovovat sportovcům všech odvětví,“ upřesnil ředitel prostějovské nemocnice Ing. Tomáš Uvízl. Centrum nabídne nejmodernější fyzioterapeutické postupy a přístroje, které prostějovskou nemocnici staví na špičku mezi českými klinikami. Přítomné sportovní hvězdy byly moderním vybavením centra nadšeny: „Z Ostravy to mám asi jen hodinu cesty, takže určitě nebude na škodu, si sem některý den udělat výlet, abych si nechal udělat pořádnou kontrolu těla,“ usmíval se fotbalový internacionál Marek Jankulovski, který si poctivě prošel celé nově otevřené centrum. „Vybudování centra si vyžádalo investice ve výši devíti miliónů korun,“ doplnila tisková mluvčí nemocnice Prostějov Hana Szotkowská s tím, že centrum nabídne specifické služby nejen pro vrcholové sportovce ale poradenství pro rodiče malých sportovců. V rámci preventivního programu bude centrum rozvíjet aktivity v oblasti optimalizace životního stylu a tzv. „preskripce pohybu“, tedy lékařem navržené a monitorované pohybové zátěže podle specifických potřeb klienta, které mohou vést k zamezení nebo oddálení výskytu onemocnění.

38 centrum2 38 centrum3

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...