Příjemnou noc, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Zatím nikdo neví proč, ale řidič kamionu uplynulou středu časně ráno nezvládl řízení a na dálnici u Brodku u Prostějova najel do svodidel. Kvůli vyšetřování a hlavně odstranění následků havárie musela být dálnice na několik hodin uzavřena. Hasiči pak řešili únik nafty na vozovku.


„Provoz na dálnici D46 ve směru z Vyškova na Olomouc ve středu třetího června od čtvrté hodiny komplikovala havárie kamionu. Nákladní vůz najel do svodidel u sjezdu na Brodek u Prostějova,“ informovala už během dopoledne Marie Šafářová, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje s tím, že okolnosti havárie jsou předmětem dalšího šetření. „Způsobená škoda byla předběžně odhadnuta na více jak 1 300 000 korun,“ šokovala vysokou částkou Šafářová.
Při havárii nebyl naštěstí nikdo zraněn, nehoda ale přinesla výrazné komplikace v dopravě a také množství práce hasičům. „Z důvodu vyprošťování havarovaného kamionu byla dálnice ve směru od Vyškova na Olomouc v místě nehody od sedmé hodiny ranní uzavřena. Dopravní policisté zde řídili provoz, kdy řidiči na zmíněném exitu z dálnice sjížděli a na nedalekém nájezdu opět najížděli zpět.
Po vyproštění kamionu s pomocí těžké techniky odtahové firmy byl kolem půl deváté zprovozněn levý jízdní pruh, pravý byl dále uzavřený z důvodu úklidu. Krátce po jedenácté hodině byl provoz na dálnici D46 u Brodku u Prostějova obnoven již plně,“ sdělila dále policejní mluvčí.
Během středečního dopoledne zasahovali na místě havárie profesionální hasiči z Prostějova i Vyškova, kterým vydatně pomáhali dobrovolní hasiči z Brodku u Prostějova. „Nákladní vůz narazil do svodidel a při tom utrhl jednu palivovou nádrž, druhou pak prorazil. Řešili jsme únik asi dvou set litrů paliva. Zasypali jsme sorbentem sto metrů komunikace a posléze jsme asistovali při odtahu nákladního vozidla,“ popsal práce Zdeněk Hošák, tiskový mluvčí Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje.

 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...