Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Nikdy nevlastnil řidičský průkaz, přesto své čtyři kamarády naložil do auta a vyjel na výlet! Divoká jízda však skončila neblaze. Muž za volantem vozidla Nissan, které navíc nemělo technické oprávnění k jízdě, si hrál s mobilem a pranic se nevěnoval řízení, což se mu vymstilo. Mladý řidič-neřidič dostal smyk a s vozidlem se přes příkop převrátil na střechu. Hasiči vyprostili ze zdemolovaného auta tři zraněné pasažéry, pro které si následně přijela sanitka.


„Ve středu 6. května odpoledne jel ve vozidle Nissan Qashqai mladý muž společně s dalšími čtyřmi spolucestujícími ve směru od Čelechovic na Hané směrem na obec Kaple. V průběhu jízdy však více pozornosti než řízení vozidla věnoval svému mobilnímu telefonu. V důsledku tohoto vyjel s automobilem na pravou krajnici, lekl se, řízení vozu strhl vlevo a dostal se do smyku. Jeho jízdu ukončil travnatý příkop na pravé straně silnice, do kterého vozidlo nejprve narazilo, poté se převrátilo na střechu,“ popsala hrozivě vypadající havárii Lenka Vanková, tisková mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.
Následky bouračky v důsledku nepozornosti řidiče byly vážné. Tři ze spolucestujících byli se zraněním odvezeni k ošetření do nemocnice. Šofér se podrobil orientační dechové zkoušce na přítomnost alkoholu i orientační zkoušce na přítomnost jiných návykových látek. „Ani jedna z nich nepotvrdila předchozí ovlivnění těmito látkami,“ uvedla Vanková s tím, že mladý řidič kromě toho, že nepovolenou manipulací s mobilem během jízdy jednoznačně havárii zavinil, se dopustil ještě dalšího významného prohřešku. „Policisté zjistili, že za volantem neměl co dělat, neboť není držitelem žádného řidičského oprávnění a vozidlo nemá platnou technickou prohlídku!“
Na místě zasahovali rovněž hasiči. Nepojízdný automobil odstranila odtahová služba, aby netvořil překážku v silničním provozu. „Škoda na vozidle byla předběžně vyčíslena na čtyři sta tisíc korun,“ informovala ještě mluvčí krajských policistů. Okolnosti nehody policisté dále prošetřují, stejně jako ještě není stanovena trestní sazba, která mladíkovi hrozí za uvedené přestupky.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...