Dobrý podvečer, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

36 sokolUž i Občanská demokratická strana vybrala na Prostějovsku své kandidáty do nadcházejících voleb. „Modří“ absolvovali v uplynulém týdnu maratón sněmů a po něm je jasné, že lídrem za Prostějovsko bude vysokoškolský učitel Petr Sokol (na snímku). To znamená, že okresní jedničkou bude člověk, který dosud ve velké politice nefiguroval.

„V kampani se chci v první řadě zaměřit na boj proti pouliční kriminalitě a proti zneužívání sociálních dávek. Myslím, že lidem oprávněně s těmito problémy dochází trpělivost a stát musí konečně zareagovat,“ popsal, co chce prosazovat, Petr Sokol, který kromě přednášení geografie působí také jako komentátor časopisu Reflex.

Prostějovský lídr ODS radil také jako odborník na volební systémy například nejpopulárnějšímu českému pravicovému politikovi a bývalému ministru spravedlnosti Jiřímu Pospíšilovi. „Ke vstupu do voleb mne přesvědčil zejména pohled na prezidenta Zemana u korunovačních klenot. Nechci, aby v parlamentu seděli jen ti, kteří budou schvalovat jeho nápady a posouvat naši zem směrem na Východ,“ vysvětlil, proč chce vystřídat vysokoškolskou katedru za poslanecké lavice devětatřicetiletý Prostějovan Petr Sokol.

„Nejchytřejší“ Čech do Sněmovny?

Jako prostějovská dvojka za ODS byl na kandidátku v našem okrese vybrán prostějovský zastupitel, stavební projektant a předseda organizace MENSA ČR Tomáš Blumenstein. Protože Blumenstein vede organizaci Čechů s nejvyšší změřenou inteligencí, dalo by se říct, že ODS získala na prostějovskou kandidátku dokonce i „Nejchytřejšího Čecha“.

Svého zástupce bude mít na kandidátce ODS také Konicko, neboť trojkou „modré“ strany bude ekonom Miloslav Dvorský, který jako jediný kandidoval již před čtyřmi roky a připsal si velký počet preferenčních hlasů. Silnou sestavu doplňuje ještě právník a jeden z autorů nového občanského zákoníku Filip Melzer, který byl donedávna dokonce proděkanem právnické fakulty na olomoucké univerzitě.

„Podařilo se nám postavit na kandidátku čtyři osobnosti, které by Prostějovsku určitě ve Sněmovně neudělaly ostudu, a náš kraj by díky nim byl v Praze pořádně vidět. Volbou nových tváří jsme chtěli veřejnosti dokázat, že jsme si na Prostějovsku vědomi toho, že pravice v poslední době udělala chyby a potřebuje novou krev,“ okomentoval pro Večerník „modrou“ kandidátku šéf prostějovské ODS Miloslav Musil.

Krajská trojka

Ve čtvrtek večer se pak rozhodlo o tom, že Petr Sokol bude nejvýše postaveným kandidátem z Prostějovska také na celokrajské kandidátce. Prostějovsku připadla v souboji pěti okresů velmi nadějná třetí pozice hned za primátorem Olomouce Martinem Novotným a zástupcem na obyvatele většího Přerovska. Díky tomu má Prostějovsko šanci na dalšího poslance...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...