Příjemnou noc, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

35 durejd_kubaV roce 1999 v opilosti zabil dvanáctiletého chlapce jedoucího na kole. Pod kopcem v Mostkovicích ho srazil ve svém Jeepu. Vracel se tehdy z divokého večírku. Durejd Kment se následně zachoval jako hnusný zbabělec. Umírajícímu dítěti neposkytl pomoc, z místa ujel a během pár hodin už byl za hranicemi. Říká se, že na každé prase se už někde vaří voda. Bude to platit i o Durejdovi Kmentovi? Večerník po tipu od čtenáře rozjel rozsáhlé pátrání na vlastní pěst. Čtrnáct let hledaného muže jsme objevili. Co na to policie, kterou jsme informovali?

Jak žije Durejd Kment, který v Mostkovicích fakticky zavraždil dvanáctiletého chlapce. Dá se říci jediné: života si užívá skutečně naplno. Využívá přitom peněz svého pohádkově bohatého otce pocházejícího z Iráku. A výčitky svědomí kvůli mrtvému chlapci? Tak to ho absolutně netrápí. „Cítím se být mladý, divoký a volný,” svěřil se Durejd svým známým. Milovník štíhlých blondýnek si naplno užíval karnevalu na Kapverdských ostrovech, laškoval s ženami v Brazílii, poflakoval se po klubech v Havaně, vyrazil do mexického pralesa, na své jachtě několikrát přeplul Atlantik a tak by se dalo hodně dlouho pokračovat. Místo toho, aby zpytoval svědomí ve vězení, tak Durejd celý život tráví na jedné stále nekončící dovolené.

Dlouholetému pátrání ze strany českých policistů se díky svému životu v exotických končinách může jen smát. Je na něj totiž vydaný „pouze” evropský zatykač. Vzhledem k tomu, že po svém útěku z České republiky žil v zemích na blízkém východě, případně si se svojí jachtou užíval v karibských přístavech, neměli policisté absolutně šanci jej dopadnout. Nyní k tomu již několik měsíců mají jedinečnou příležitost.

Podařilo se nám zjistit jeho přesnou adresu i to, kam rád chodí na pizzu. Tyto informace jsme v průběhu minulého týdne předali Policii ČR. Čeští případně němečtí policisté by tak mohli mít dostatek informací k tomu, aby využili evropského zatykače a konečně Durejda Kmenta zatkli. Stane se tak? To není vůbec jisté. Například Robert Kovařík, který byl u nás pravomocně odsouzen k deseti letům vězení, stejně dlouhou dobu žil v USA. Zcela veřejně zde působil v pornu, jeho zatčení a vydání do republiky přesto bylo obrovským problémem, který se podařilo vyřešit až letos na jaře. Pokud by však policisté byli schopni zatknout i Durejda Kmenta, jednalo by se o obrovský úspěch hraničící se zázrakem. 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...