Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

34 aquaparkLetošní léto budiž pochváleno! A i provozovatel největšího prostějovského koupaliště si mne ruce. Bodejť by také ne, vždyť hlavně tropický červenec a začátek srpna přilákal do aquaparku rekordní návštěvy a s tím pochopitelně i obrovské tržby. Se závěrem minulého pátku se přišlo do areálu bývalých „Koupelek“ vykoupat přes dvaasedmdesát tisíc lidí, a to ještě není konec sezóny! Už třetí rok za sebou tak bude aquapark ziskový, letos podle předběžných odhadů může jít až o čtyřsettisícové aktivum.

Koncem uplynulého týdne se Večerník dotázal šéfa Domovní správy v Prostějově, která provozuje největší městské koupaliště, na aktuální stav návštěvnosti. „V letošním roce až do této chvíle navštívilo aquapark v Koupelkách 72 364 lidí. Když si vezmeme údaj za loňský rok, tak za celou minulou sezónu přišlo třiašedesát tisíc návštěvníků. Z toho je patrné, že v roce 2013 stoupla návštěvnost o více než devět tisíc osob, a to ještě není konec sezóny. Předpokládám, že pár tropických dní ještě přijde a dostaneme se k hranici návštěvnosti osmdesáti tisíc,“ pochvaloval si Vladimír Průša, jednatel Domovní správy v Prostějově. Jedním dechem však poznamenal, že v průběhu uplynulého týdne se návštěvy rapidně snížily. „No, ony ty teploty nebyly nic moc, takže denně chodily tak dvě stovky spíše otužilců. Ale v příštích dnech má být ještě hodně horko, tak uvidíme,“ poznamenal šéf Domovní správy.

Zřejmě se už ale letos nezopakují červencové „hody“, kdy po tři týdny chodilo do aquaparku denně přes tři tisíce koupáníchtivých nadšenců. „Už tuto třítisícovou hranici jsme považovali za maximální, to je pak na koupališti doslova hlava na hlavě. Jenomže během jednoho dne jsme v červenci zaznamenali návštěvu čtyři tisíce třista osob. A to už byl opravdový masakr! Šlo o rekordní návštěvu za celou sedmiletou historii aquaparku,“ poznamenal s radostným úsměvem Vladimír Průša.

Vydařené léto a tím i obrovské návštěvy znamenají letos pro aquapark značný finanční přínos. „Úplně přesná čísla ode mě v tuto chvíli ještě nečekejte, protože nemáme přesně spočítány provozní náklady za červenec. Můžu ale prozradit, že už podle prvních odhadů skončí letošní sezóna ziskem, zhruba ve výši čtyřista tisíc korun. Bavíme se tu ale čistě o provozním zisku, to znamená bez odpisů, nákladů na investice a podobně. Ale rovněž dvě předchozí sezóny jsme skončili v černých číslech, jsem rád, že letos tomu nebude jinak,“ poznamenal spokojeně jednatel Domovní správy v Prostějově a dodal: „ Finanční zisky využíváme k údržbářským pracem či opravám, které jsme dříve odkládali v dobách, kdy onen zisk nebyl. Aquapark je už přece jen sedm let v provozu, takže opravy jsou častější.“

Nejkritičtější sezónou prostějovského aquaparku byl rok 2008, kdy přišlo jen pětapadesát tisíc návštěvníků.Slavný nebyl ani obdobný rok 2011, kdy v obou případech došlo ke statisícovým deficitům. „Je těžké provozovat nějaké zařízení, které je ekonomicky závislé čistě a jen na počasí. Kolikrát je to hodně stresující, hodně často jsem dřív ráno vstával a šel se nejdříve podívat z okna, jestli je hezky a jestli tak někdo vůbec do aquaparku dorazí. Poslední roky ale spím klidně,“ usmál se Vladimír Průša.

Na závěr Večerník zajímalo, zda v letošním roce proběhlo v aquaparku vše hladce po stránce bezpečnosti provozu. „Zaznamenali jsme jeden případ, kdy se po sklouznutí z tobogánu topilo malé dítě. Respektive zůstalo v bezvědomí pod hladinou. Naši plavčíci ho ale včas zpozorovali a zachránili. Došlo i k několika zraněním, kromě odřenin

a modřin jsme zaznamenali i několik zlomených končetin. Tyto aspekty ale nijak nevybočily z průměrného počtu zraněných osob v jednotlivých sezónách,“ ukončil naše pátrání po návštěvnosti v aquaparku Vladimír Průša, jednatel Domovní správy v Prostějově.

34 aquapark2

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...