Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Po sečtení všech čísel přišla minulý pátek z Domovní správy nepříliš dobrá zpráva. I když tak trochu očekávaná a Večerníkem deklarovaná. Ekonomické hospodaření provozu největšího koupaliště v Prostějově skončilo v červených číslech. Aquapark za letošní rok vykázal ztrátu ve výši 450 tisíc korun. Podle jednatele Domovní správy Prostějov Vladimíra Průši je hlavním důvodem mizerné počasí během léta. „Situace na vrahovickém koupališti bude obdobná, i když tam jsme zatím ztrátu přesně nevyčíslili. Nejsou započteny ještě všechny faktury,“ uvedl šéf provozovatele.



Domovní správa Prostějov minulý pátek prostřednictvím svého jednatele informovala Večerník jako první médium o hospodářském výsledku aquaparku za letošní rok. „Už během léta jsem tušil, že návštěvnost nebude taková, abychom se v závěru sezóny dostali do černých čísel. Počasí během letních měsíců a hlavně prázdnin bylo naprosto nestálé, tropické teploty vydržely maximálně dva nebo tři dny a pak se ochladilo. Hlavně víkendové dny nebyly takové jako vloni, proto jsme nemohli zaznamenat návštěvnost obdobnou té z roku 2018,“ konstatoval smutně Vladimír Průša.
Zatímco vloni se přišlo do aquaparku vykoupat 69 961 lidí, letos to bylo pouze 43 948 návštěvníků. „Tehdy jsme sice zaznamenali rovněž ekonomickou ztrátu, a to rekordní v celé historii aquaparku. To bylo ale dáno hlavně tím, že jsme více investovali do oprav a rekonstrukcí. Proto ani v roce 2018 nemohla vysoká návštěvnost nahradit všechny náklady. Letos ale přišlo o šestadvacet tisíc lidí méně, což v konečném důsledku znamená, že registrujeme finanční schodek ve výši čtyř set padesáti tisíc korun za rok 2019,“ vypočítal šéf Domovní správy jakožto provozovatele.
Na otázku Večerníku, jak tato ztráta může ovlivnit další chod koupaliště, odpověděl Vladimír Průša jen vyhýbavě. „Samozřejmě to bude znamenat omezení investic, nebudeme moci opravovat to, co jsme měli v plánu. Nechci být v tuto chvíli konkrétní. K nějakým dílčím opravám před další sezónou dojít musí, ale půjde podle všeho jen o nejnutnější věci. Aktuálně v aquaparku pracujeme ještě na úpravách zeleně, ale jinak koupaliště bude takzvaně zazimováno,“ podotkl ještě šéf Domovní správy.
Zajímaly nás i ekonomické výsledky vrahovického koupaliště. Jak tam může být pokladník spokojen či naopak? „Tady vás zatím musím zklamat, nemáme sečteny ještě všechny položky a čekáme ještě některé faktury. Z těchto důvodů vám nemohu sdělit konečné číslo. Podle odhadu však už nyní mohu říct, že ani provoz koupaliště ve Vrahovicích nedostaneme do černých čísel. Ztráta může být podobná té z aquaparku,“ podotkl Průša a dodal alespoň jednu pozitivní zprávu ze dvou prostějovských koupališť: „Osobně jsem z premiérové sezóny tohoto koupaliště po jeho rozsáhlé rekonstrukci spokojen. A to z toho důvodu, že po odstranění drobných nedostatků ze zkušebního dvoutýdenního provozu v roce 2018 si tradiční koupaliště pochvalovali i sami návštěvníci.“


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...