Dobrý podvečer, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Takové manévry snad ještě nezažili! Téměř 150 hasičů, policistů i civilistů se zapojilo do pátrání po houbaři, který se uplynulou středu ztratil v lesích poblíž Laškova. Společně vytvořili rojnici dlouhou bezmála půl kilometru. Nakonec třiasedmdesátiletého Jana Štěrbu z Olomouce objevil hasič z Náměště na Hané. V tu chvíli již byl bohužel mrtvý.



Policisté společně s hasiči i civilisty od středečního odpoledne 16. října pátrali po třiasedmdesátiletém Janu Štěrbovi z Olomouce. Hledaný se ztratil v lesním prostoru mezi obcemi Kandia, Krakovec a Raková. Muž šel s rodinou na houby, ale nedorazil na domluvené místo srazu. „Naposledy jej jeho příbuzní viděli v 9:45 hodin. Dle domluvy se všichni měli znovu setkat na stejném místě v poledne. Pohřešovaný však nedorazil a nedal o sobě ani vědět,“ předeslal k nešťastné události František Kořínek, tiskový mluvčí Krajského ředitelství Policie Olomouckého kraje.
Policisté společně s hasiči po muži pátrali od středeční páté hodiny odpolední. K pátrání v pozdních nočních hodinách použili vrtulník s termovizí. Od čtvrtečního rána se do něj zapojilo zhruba 150 policistů a hasičů včetně psovodů, civilních kynologů z celé Moravy a dalších specialistů. Pátrání komplikoval těžký terén a místy velice hustý lesní porost. Muž byl nakonec nalezen několik kilometrů od místa, kde pátrání začalo.
„Něco takového jsem ještě nezažil. Lidé vytvořili rojnici, rozestupy byly po třech metrech. Šlo se ve směru od Červeného kříže ke Kruhovskému mlýnu a zase zpět. Po třetí hodině odpolední pána objevil hasič z Náměště. Bohužel byl již v tu chvíli mrtvý,“ popsal Večerníku starosta Laškova Ladislav Jedlička.
Jak jsme dále zjistili, hledaný muž byl zdatný turista a do okolí Laškova mířil na houby pravidelně. „Obvykle jezdil autobusem. I proto jeho příbuzní doufali, že si pro návrat domů zvolil tento dopravní prostředek. To je důvod, proč jeho ztracení nahlásili až s časovým odstupem. Ale když na něj doma marně čekali, rozhodli se zavolat policii,“ prozradil Jedlička.
Co bylo příčinou smrti, prozradí až nařízená soudní pitva. „Určitě jej nikdo nezastřelil, pravděpodobně to byl infarkt. Ale mohl zemřít také na podchlazení, když byl nucen strávit v lese noc. Hlavně k ránu u nás byla pořádná zima,“ zauvažoval starosta Laškova.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...