Příjemnou noc, dnes je pátek 10.5.2024
svátek slaví Blažena,
zítra Svatava
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

29 dohnalovaTomu se říká pád až na dno! Někdejší majitelka cestovní kanceláře Mika Tour Renata Kamencová (45) dříve Dohnalová má už nějaký čas trvalé bydliště na prostějovské radnici. Nyní jí zbývají poslední dny na svobodě. Brzy totiž bude muset na tři roky nastoupit do vězení. Svému bývalému milenci také musí vrátit dva miliony korun.

Renatě Kamencové nepomohlo ani odvolání. Krajský soud v Brně minulý týden potvrdil rozhodnutí prostějovského okresního soudu v případě podvodnice, která si myslela, že žít na dluh je normální a že muži jsou pouze loutkami, s nimiž si může dělat, co se jí zamane.

Brněnský soud souhlasil s tím, že  Renata Kamencová je vinna tím, že od roku 2003 do roku 2011 vymámila z Miroslava Hofmana přes dva miliony kourun. Stejně tak soudu přišla přiměřená výše trestu, který zní na tři roky nepodmíněně. Renata Kamencová totiž díky svým lžím o peníze už dříve obrala nejen svého milence, ale i manžela či klienty své zkrachovalé cestovky Mika tour. Za to vše už byla v minulosti odsouzena, přesto u soudu nedokázala projevit alespoň trošku sebekritiky. Přestože její podpisy byly na všech směnkách i úvěrových smlouvách, ona stále tvrdila, že si žádné peníze od svého milence nevzala. Dokonce přišla  s tím, že to byla právě ona, kdo mu dával peníze.

Krajský soud v Brně však neměl o její vinně větších pochyb, navíc dokazování prostějovského soudu v tom-to případě hodnotil jako velice důkladné. Přestože šlo o její další budoucnost, Renata Kamencová k soudu neráčila přijít. Svoji absenci odůvodnila pracovním vytížením, pouze tím však dokázala, že to co teprve bude, to ji nikdy příliš nezajímalo.

Po rozhodnutí Krajského soudu v Brně rosudek fakticky nabyl právní moci.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...