Dobré dopoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Drzost a oprsklost, které už práskají dveřmi! Jenže v tomto případě byly dveře kadeřnictví v Plumlovské ulici kvůli vedru otevřené a těmi dovnitř vstoupil muž snědé pleti. Nechtěl ostříhat ani si dát trvalou. Chtěl krást! A nebýt policistky sedící v křesle s natáčkami na hlavě, zhruba pětatřicetiletý Rom by odcházel s peněženkou a patnácti stovkami v ní...


Redakci Večerníku se během uplynulého týdne ozvala majitelka jednoho z kadeřnictví v Plumlovské ulici v Prostějově. Byla hodně rozzlobená…

„Představte si, že v pondělí sedmnáctého června okolo poledne jsem dělala vlasy ženě a v tu chvíli úplně nedávala pozor na okolí. Svoji peněženku jsem měla odloženou na stole u zrcadla. Dveře od provozovny byly dokořán otevřené, venku panovalo vedro. V tu chvíli vešel dovnitř romský spoluobčan ve věku třicet až pětatřicet let. Moc pozornosti jsem mu nevěnovala, byla jsem zabraná do práce. Ten chlap dělal jakoby nic, najednou přistoupil ke stolu a vzal moji peněženku. Měl ale blbej den, protože ta paní, co seděla v křesle a já jí myla i barvila vlasy, byla policistka,“ popsala Večerníku vzrušující chvilky kadeřnice, která redakci požádala o zatajení svého jména.

„Policistka vyskočila a muže zadržela u dveří, když se chystal provozovnu opustit a utéct. Rom zapíral, že nic neukradl, nakonec policistce ale peněženku s mými patnácti stovkami vydal. Krátce na to přijela policejní hlídka, takže jak to potom všechno dopadlo, už nevím. Té ženě jsem ale vděčná, zachránila mi peníze,“ svěřila se dále kadeřnice.

Jak ještě dodala, vzápětí policistům odmítla podat na loupeživého Roma trestní oznámení. „A co si prosím vás na něm vezmu? Díky postřehu policistky v civilu jsem žádnou škodu neutrpěla, měla jsem jen strašný vztek,“ konstatovala majitelka kadeřnictví v Plumlovské ulici.

Policie ČR bohužel o tomto případu neinformovala, což je škoda. Do uzávěrky jsme se nedočkali ani odpovědi na dotaz zaslaný tiskovému mluvčí Krajského ředitelství Policie ČR - Územní odbor Prostějov. Razantní policistka by si však určitě pochvalu zasloužila.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...