Dobré dopoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

27 vylukaJakoby nestačilo, že Prostějované se od pondělí nedostanou po dobu tří týdnů do Olomouce autem po rychlostní komunikaci. V závěru minulého týdne navíc České dráhy informovaly, že od pondělí do pátku bude z důvodu rekonstrukce uzavřena i železniční trať mezi Prostějovem a Olomoucí!

České dráhy všechny vlaky nahradí v tomto úseku autobusovou dopravou. „Správa železniční dopravní cesty bude v příštím týdnu od 8. července do 12. července nepřetržitě pracovat na trati mezi olomouckým a prostějovským hlavním nádražím. Rychlíky a spěšné vlaky budou vedeny odklonem přes Přerov. Výjimku tvoří dva vlaky, R 933 a R 934, které pojedou od pondělí do čtvrtka do stanice Prostějov hlavní nádraží. Pro ostatní rychlíky bude v úseku z Nezamyslic do Prostějova zajištěna náhradní vlaková doprava,“ poslala Večerníku zprávu Kateřina Šubová, tisková mluvčí Českých drah.

Jak dodala, osobní vlaky nahradí dva autobusové spoje. Jeden rychlý, označený písmenem R, který pojede z Olomouce přímo do Prostějova, a zastávkový. Autobusy ale během výluky nebudou nabírat pasažéry na zastávce Nemilany. „Ve všech spojích náhradní autobusové dopravy, které nahrazují rychlíky, bude zajištěna přeprava jízdních kol dodávkovým automobilem. Jeho kapacita je zhruba deset kol,“ dodala Kateřina Šubová.

Zastávky náhradní autobusové dopravy

Prostějov hlavní ná-draží - před ná-dražní budovou vlevo, sta-noviště „G“

Vrahovice - na hlavní silnici, zastávky Vrahovická a Hanačka

Kraličky - rozcestí ke Kraličkám

Vrbátky - na hlavní silnici u odbočky k nádraží

Blatec - u železničního přejezdu

Kožušany - na křižovatce u základní školy

(Nemilany - zastávka se po dobu výluky neobsluhuje)

Olomouc - Nové Sady - na hlavní silnici, zastávka Nové Sady, žel. zastávka

Olomouc hlavní nádraží - ulice Táborská, u východu z nového podchodu


 

Další výluka postihne obyvatele Nezamyslic a Němčic nad Hanou

Po výluce na železniční trati z Prostějova do Olomouce bude okamžitě následovat další, která postihne i cestující na Prostějovsku. České dráhy totiž informovaly o výluce, na kterou si budou muset dát pozor hlavně obyvatelé Nezamyslic a Němčic nad Hanou.

„Správa železniční dopravní cesty bude od soboty 13. do středy 17. července nepřetržitě opravovat trať v úseku z Holubic přes Vyškov na Přerov,“ sdělila Kateřina Šubová, tisková mluvčí Českých drah. Stejně jako při výluce mezi Prostějovem a Olomoucí mohou cestující počítat s náhradní autobusovou dopravou. Například rychlíky, které jezdí přes Olomouc do Jeseníku, nahradí autobusy v úseku z brněnského hlavního nádraží do Nezamyslic. Totéž platí v opačném směru.

Zastávky náhradní autobusové dopravy

Nezamyslice - před staniční budovou

Němčice nad Hanou - před nádražní budovou

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...