Dobré ráno, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

26 melounSlavné podniky propouští a následně kvůli finančním závazkům krachují jeden po druhém. Dluhy tisíců „obyčejných“ lidí dosahují astronomických částek. Z této situace nemůže mít nikdo radost. Přesto vězte, že jsou profese, které na lidském neštěstí obecně velmi solidně vydělávají. Jedná se o insolvenční správce a zaměstnance exekutorských úřadů... Večerník má pro to další důkazy.

Na obrovských dluzích se dnes dá paradoxně vydělat víc jak na čemkoliv jiném. Kromě bank a lichvářů na půjčkách profitují i ti, kteří se je snaží vymoci. Svědčí o tom například případ Miloslavy Horské, insolvenční správkyně zkrachovalého Oděvního podniku Prostějov. Brněnský soud  za rozprodej OP této právničce nedávno „přiklepl“ zálohu ve výši jeden milion korun. Nejsou to přitom první ani poslední peníze, které za tuto práci dostala. Už dříve soud schválil, aby Miloslavě Horské byla vyplacena záloha sedm set tisíc korun.

Do funkce se tato žena dostala v červnu 2011, za dva roky práce by si tak měla přijít na 2 394 437,54 korun. Její měsíční odměna tudíž vychází na kulatých sto tisíc korun. A to už je sumička, která se sakramentsky vyplatí, co říkáte?

 Nutno ovšem dodat, že práv o na celou výše uvedenou odměnu Miloslava Horská bezesporu má. A rovnou ze zákona. Každému insolventnímu správci totiž přísluší dvě procenta z výnosu rozprodeje. Ten v případě OP Prostějov dosáhl zatím necelých sto dvaceti milionů korun. Je však třeba také říct, že získávání větších peněz z rozprodeje OP se v posledním půlroce fakticky zastavilo. Po materiálu ze skladů, strojích či firemních autech přišlo naposledy na řadu i několik obrazů a soch, které kdysi krášlily areál někdejšího oděvního gigantu.

Chce někdo hlavní areál OP?

Až na jednu už byly prodány také všechny nemovitosti.

V současné době se čeká pouze na to, zda se najde někdo, kdo by odkoupil hlavní výrobní areál OP ve Vrahovicích... Jeho hodnota se původně odhadovala na sto sedmdesát milionů korun. Využití celkem šestnácti budov a pozemků po zkrachovalém OP však bude velmi obtížné. Spekuluje se o možnosti, že by se zde mohl zřídit sklad státních hmotných rezerv České republiky. V tuto chvíli je však jasná většina areálu naprosto nevyužita. A termín podání nabídek na odkup areálu OP vypršel ve čtvrtek 27. června v poledne. Zda se objevil nějaký zájemce, nebylo do uzávěrky tohoto vydání známo...

Jakmile ale bude cokoliv nového, Večerník vás bude okamžitě informovat!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...