Dobrý večer, dnes je neděle 28.4.2024
svátek slaví Vlastislav,
zítra Robert
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

 Někdy stačí okamžik... Zatímco mnozí lidé se před soud dostanou zcela záměrně díky svým lžím, podvodům a krádežím, v případě paní Heleny byl důvod úplně jiný. Žena při odbočování ve Wolkerově ulici v Prostějově přehlédla muže jedoucího na mopedu, srazila jej a způsobila mu dvojnásobnou zlomeninu nohy. Kvůli chvilkové nepozornosti ji čekala celá řada komplikací. Uplynulé úterý musela dokonce před tribunál pro svůj ortel. Večernk byl u toho!


Helena H. byla obžalovaná z přečinu těžkého ublížení z nedbalosti. Důvodem byla skutečnost, že loni v září při jízdě po Wolkerově ulici ve směru od Petrského náměstí nedala při odbočování vlevo přednost muži jedoucímu na mopedu. Ten po nárazu skončil v nemocnici se zlomenou lýtkovou a holenní kostí. Půl roku od nehody zhruba šedesátiletý muž stále chodí s hůlkou, nemůže zvednout nohu a čeká na další operaci. Kvůli zranění pak například není schopen jezdit na kole. Soudkyně hned na úvod byla zvědavá, zda poškozený žádá nějakou náhradu škody či bolestné. „Asi jo. Ale vůbec nevím kolik, já to nechám na paní...,“ zareagoval muž, který byl očividně v rozpacích.

Kolik bude muset platit?

Následně padl spíše neformální návrh na odškodnění ve výši 20 000c korun. To ale nebylo vše. Po obžalované již žádá úhradu za léčbu ve výši 57 000 korun zdravotní pojišťovna. To pro ženu trpící četnými zdravotními problémy není úplně malá částka. Aktuálně je totiž v pracovní neschopnosti a ve svých příjmech je odkázána na nevysoký invalidní důchod a příspěvek na bydlení. O tom, že skutečně nemá peněz na rozhazování, svědčí mimo jiné fakt, že muže srazila autem v hodnotě nepřevyšující 10 000 korun.... „Ten den jsem si u kadeřnice zapomněla mobil. Když jsem se pro něj vracela, byla jsem na sebe naštvaná, že už hrozně zapomínám. Při odbočování jela proti mně řada aut a za mnou se již začala tvořit kolona. Proto jsem znervózněla. Poslední jelo nějaké vyšší auto, za nímž jsem pána vůbec neviděla. Jak projelo, rychle jsem se rozjela a pak přišel náraz,“ popsala celou situaci obžalovaná, která rozhodně nepopírala vlastní chybu. „Se vším souhlasím, jen bych chtěla, abych nepřišla na delší dobu o řidičský průkaz. Auto potřebuji, kvůli zdravotním problémům nejsem schopna delší chůze,“ vysvětlila obžalovaná, která celou věc nahlásila na pojišťovnu a poškozeného několikrát navštívila v nemocnici. Řidičák přitom vlastní od roku 1979 a za tu dobu se nedopustila žádných závažnějších přestupků.
Vzhledem ke všem těmto okolnostem soudkyně navrhla vzájemné vyrovnání obžalované a poškozeného prostřednictvím probační a mediační služby. To je podmínkou pro to, aby v tomto případě mohlo být trestní stíhání podmíněně zastaveno a nebyl udělen trest.


  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...