Dobré odpoledne, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Tohle je podivuhodný příběh. Je tomu přesně 7 let, co záchranáři našli v domě v Dolní ulici bezvládné tělo dvaapadesátileté ženy. Jak později vyšlo najevo, paní byla uškrcena. Do hledáčku policie se následně dostal jak její syn, tak i manžel. Za vraždu byl na 13 let do vězení nakonec odsouzen Pavel Smělý mladší. Nad případem se však vznášela řada otazníků, které se nepodařilo zcela objasnit. V uplynulém roce případ opět šetřili policisté, a dokonce byl k soudu podán návrh na obnovu řízení!



Tomu se říká skutečný STÍN MINULOSTI... Před sedmi lety ukázala pitva, že paní Věra musela být ve svém bytě v Dolní ulici zavražděna. Jelikož kriminalisté vyloučili, že by byl v osudný den na místě činu někdo cizí, bylo jasné, že skutek musel spáchat buď její manžel, nebo syn! Ani jeden se však k vraždě nepřiznal. Zatímco Pavel Smělý mladší se s policií i okolím snažil komunikovat, jeho otec se zcela uzavřel do hradby mlčení. Lidé popisují, že po smrti manželky propadl naprosté apatii, nezájmu a nikdy neprojevil jakýkoliv zármutek nad odchodem blízkého člověka.
Jelikož odmítal o okolnostech osudného dne hovořit, policie se zaměřila na syna zavražděné. Jeho výpověď obsahovala řadu nejasností, i proto byl nakonec odsouzen na 13 let do vězení.
Přítelkyně odsouzeného, která dobře znala poměry v rodině, však nevěřila, že v tomto případě byl odsouzen správný člověk. Zároveň opakovaně upozornila na věci, které mohly být pro celý případ zásadní. Tou hlavní byl úryvek z dopisu, který Pavel Smělý z vězení poslal svému otci. „Když mlčíš a vidíš před očima, jak druhé dostáváš do propasti – když TO VÍŠ, je to dost chyba...,“ napsal mimo jiné z vazby, ve které byl zadržen už v září 2012. Po pravomocném rozsudku soudu pak přešel do vězení.
Běžely roky a manžel zavražděné loni v lednu zemřel. Přítelkyně odsouzeného navzdory všemu ve své snaze neustala a vytrvale upozorňovala na převažující pochybnosti provázející celý případ. „Vše znovu vyšetřovala policie a zjistila závažné skutečnosti, které by měly být podstatné pro objasnění celého případu. Ke Krajskému soudu v Brně jsem podala návrh na obnovu řízení, nyní čekáme na to, jak soud rozhodne a zda bude opět nařízeno hlavní líčení,“ vyjádřila se aktuálně žena, která si nepřála být jmenována, ale očividně se jen tak nevzdává... 
  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...