Dobré odpoledne, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

26 vysvedceni… a další školní rok je v tahu! S výjimkou jediného případu rozdali v pátek ráno učitelé základních a středních škol po celém Prostějovsku žákům a studen-tům závěrečná vysvědčení. Večerník však byl už ve středu na Základní škole Majakovského ve Vrahovicích, kde děti obdržely „výslužku“ s dvoudenním předstihem.

A že se tady děly věci! Vysvědčení zde totiž dostal i „žák“, který rozhodně nepatřil do druhé třídy! Nebo že by snad šedesátkrát propadl...?

Deset měsíců uteklo jako voda a zase jsou tu letní prázdniny. Na konci minulého týdne obdržely děti závěrečná vysvědčení a nebylo snad nikoho, kdo by se netěšil na dvouměsíční volno. Žáci, studenti a učitelé tak mají jedinečnou možnost relaxovat své síly. Starosti ovšem naopak začínají rodičům...

Večerník se během uplynulého týdne vydal do dvou základních škol. Už ve středu, kvůli naplánované rekonstrukci vnitřních prostor, se rozdávalo vysvědčení na Základní škole Majakovského ve Vrahovicích. „Bylo to velmi dojemné loučení, zvláště když podle našich tradic dnes prvňáčci vyprovázeli naše deváťáky, kteří u nás končí základní školní docházku. Uronila se nejedna slzička,“ sdělila nám přímo na místě Vlasta Ambrožová, ředitelka Základní školy Majakovského ve Vrahovicích. Ve zdejší druhé třídě došlo i ke kuriózní situaci, když třídní učitelka předávala vysvědčení staršímu pánovi s hodně prošedivělými vlasy. Napadlo nás - že by několikanásobný propadlík? „Ale kdepak, občas se stává, že některý z žáků je v době rozdávání vysvědčení už s rodiči na dovolené a pro závěrečné ohodnocení si přijde dědeček nebo babička,“ vysvětlila s úsměvem Vlasta Ambrožová.

V ostatních prostějovských školách obdržely děti vysvědčení shodně v pátek. Večerník se byl podívat za prvňáčky na Základní školu Melantrichovu. „Jsou dneska k neutišení, raubíři. Ale ne, jsou to hodné děti a navíc na vysvědčení nemají vůbec špatné známky. Skoro samé jedničky, sem tam nějaká ta dvojka,“ hlásila nám třídní učitelka 1. B. Libuše Dvořáková. „Za chvíli si pro mě přijede tatínek a jedeme do Chorvatska, heč! A mám samé jedničky,“ pochlubila se vzápětí dívčina, která před námi mávala právě obdrženým vysvědčením.

„Právě ukončený školní rok proběhl v Prostějově naprosto klidně, bez jakýchkoliv problémů. Přeji všem krásné a pohodové prázdniny, hlavně těm, kteří uspěli a dva měsíce volna budou pro ně zasloužené. A kdo náhodou neuspěl, tak aby si z toho vzal ponaučení a nenechal to už nikdy dospět do až tak hořkého konce. Všem pedagogům rovněž přeji, aby během prázdnin si zocelili nervy a načerpali nových sil,“ sdělila Večerníku Ivana Hemerková, náměstkyně primátora statutárního města Prostějov, která je na radnici zodpovědná za školství.

26 vysvedceni1 26 vysvedceni2 26 vysvedceni3 26 vysvedceni4

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...