Dobrý večer, dnes je pondělí 13.5.2024
svátek slaví Servác,
zítra Bonifác
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

26 dalniceOmezení dopravy na rychlostní komunikaci ve spojitosti s pokládáním nového asfaltového koberce na estakádě Haná, o čemž Večerník informoval v minulém vydání, nebude mít pro dopravu přímo v Prostějově až takové fatální důsledky, jak se podle prvotních informací zdálo. Alespoň to vyplývá z dalších podrobností, které jsme se vydali zjišťovat v uplynulých dnech...

Z nového prohlášení radních totiž vyplývá, že během července nebude do ulic našeho města svedena veškerá doprava z dálnice! Provoz ve směru od Vyškova i z druhé strany od Olomouce bude sveden do jednoho pruhu na estakádě.

 

V platnosti pak zůstává fakt, že z Prostějova se více jak tři týdny na rychlostní komunikaci nedostane ani kolo a řidiči všech vozidel budou muset pro směr na Olomouc zvolit silniční komunikaci přes Držovice.

„Estakáda skutečně nebude neprodyšně uzavřena, zablokovány budou pouze některé nájezdy na rychlostní komunikace ve směru od Prostějova. Naši řidiči budou moci vyjet bez problémů směrem na Brno u Žešova, ale od pondělí prvního do pondělí dvaadvacátého července budou uzavřeny všechny nájezdy na Olomouc. Tudíž Prostějované budou muset jezdit do Olomouce směrem na Držovice a Olšany,“ poopravila naši původní zprávu Alena Rašková, náměstkyně primátora zodpovědná za dopravu v Prostějově.

Dá se tedy očekávat, že dopravní provoz v uvedené týdny nebude až tak komplikován. Hrůzu z této situace ale mají v Držovicích, obzvlášť když údajně tuto obec nikdo neinformoval! „Mrzí mě, že jsem se o uzavírce nájezdů na Olomouc dozvěděla vlastně až z Večerníku! Nikdo z kompetentních lidí z ředitelství silnic a dálnic se mnou celou situaci neprodiskutoval předem. Chápu, že estakáda se opravit musí, ovšem očekávala jsem větší součinnost s naší obcí, kterou povede hlavní objízdná trasa. A já jako starostka se něco takového dozvím až za pět minut dvanáct...,“ postěžovala si naší redakci Blanka Kolečkářová, starostka Držovic. Tato sousední obec projde první tři týdny v červenci skutečně zatěžkávací zkouškou. „Komunikaci v Olomoucké ulici, tedy páteřní silnici obce, musíme každým rokem opravovat a stojí nás to statisíce korun. A teď tady budou denně jezdit kolony aut včetně těžkých kamionů. Slíbila jsem našim občanům, že s ředitelstvím silnic a dálnic vyjednám průjezd Držovicemi jen za určitých podmínek. Buďto povede objízdná trasa jinudy, nebo po ukončení objížďky a zprovoznění estakády nám kompetentní úřady zajistí opravu naší silnice,“ uvedla Blanka Kolečkářová, která má rovněž velké obavy, co se týká mostku přes říčku Romži. „Vůbec nevím, jestli tento starý most vůbec vydrží takový nápor dopravy,“ uzavřela toto téma první držovická žena.

Večerník bude červencovou situaci v dopravě jak v Prostějově, tak samozřejmě i v Držovicích podrobně sledovat.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...