Dobrý večer, dnes je úterý 14.5.2024
svátek slaví Bonifác,
zítra Žofie
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 manzele_umrtiSpolu desítky let žili, spolu v jeden den zemřeli... Řeč je o manželské dvojici, která dlouhá léta obývala dům ve Veleslavínské ulici v Prostějově, až v něm skonala. Bytový objekt je v současné době nepřístupný, vstup do něj policie zapečetila i přesto, že s největší pravděpodobností byla vyloučena  násilná smrt i jakékoliv veškeré sebevražedné příznaky. Okolnosti nedávné smrti Dobroslava (81) a Dobromily (78) z Prostějova tak zůstávají pro policisty i samotné lékaře velkou záhadou...

Viděli jste někdy dvě jména zemřelých na jednom parte? Pokud ne, není se co divit. Nestává se to totiž příliš často... Nyní je však tato situace nešťastným koncem pro dva staré manžele z prostějovské Veleslavínské ulice. Jestliže se jedná o lidi, kteří zemřeli nečekaně, obyčejně to napovídá tezi, že se buď stali obětí vraždy, nebo spáchali sebevraždu.  V jejich případě ovšem vše bylo zřejmě jinak. Po stopách záhadné smrti manželské páru se Večerník vydal v průběhu minulého týdne. A zjistili jsme, že celý případ skutečně vrtá hlavou nejen policistům, ale i lékařům...

Jak se nám podařilo zjistit, bezvládné manžele objevili ve čtvrtek 13. června lékaři prostějovské záchranky. „V den nálezu byli oba lidé už minimálně dva týdny po smrti. Když jsme k nim dorazili, jejich těla ležela na podlaze ve dvou různých místnostech.  Ani jedno z nich se nenacházelo v posteli. Na místo jsme přivolali hlídku Policie ČR, která začala případ šetřit,“ reagoval Radomír Gurka, šéf prostějovských záchranářů.

Šetření policistů přímo na místě cizí zavinění na smrti někoho z manželského páru neobjevilo. Byla však nařízena soudní pitva. „Její výsledky možnost cizího zavinění rovněž nepotvrdily,“ sdělil tiskový mluvčí policie Josef Bednařík.

Jak oba staří manželé zemřeli? Kdo z nich skonal jako první? Pokud přijmeme teorii, že jeden z nich zemřel přirozenou smrtí, proč ten druhý okamžitě nezavolal lékaře? A neměl v tom přece jen někdo prsty?

„Nabízí se varianta, že jeden z nich zemřel a ten druhý ho objevil, jak leží na podlaze. Prodělaný šok pro něj představoval takovou zátěž, že zkolaboval. To je ovšem pouhá spekulace, ve skutečnosti jsem se s něčím podobným za dobu své praxe nikdy nesetkal,“ vyjádřil se Radomír Gurka z prostějovské záchranky. Je přitom známá spousta případů, kdy po úmrtí svého celoživotního partnera umře steskem třeba do půl roku i jeho druh či družka. Že by však oba manželé na věčnost přirozeně odešli v ten samý den? „Možné to je, ale opravdu jsem se s něčím podobným zatím nesetkal,“ reagoval zkušený lékař.

Podle vyjádření sousedů byli na sebe oba staří manželé hodně závislí. „Žili tu dlouho, přesto o nich skoro nic nevíme. Byli to takoví samotáři. Starý pán špatně chodil a i jeho žena skoro nevycházela ven. Měli dceru, ale ta žila někde hodně daleko, snad v Pardubicích,“ prozradila Večerníku jedna ze sousedek.

Co se tedy ve skutečnosti stalo, zůstává zastřeno rouškou tajemství.  Možná, že se oběma stařečkům skutečně stejně jako starořeckým Filémonovi a Baucis splnilo jejich vroucí přání. Starověcí manželé si totiž kdysi u Bohů vyprosili, aby ve chvíli, když přijde jejich čas, odešli z tohoto světa společně. Díky tomu nemuseli toho druhého oplakávat...

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...