Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

FOTOGALERIE: Byl to skutečný barák na odstřel! Před čtyřmi lety našli policisté v jednom z opuštěných drážních domů na prostějovském hlavním nádraží nedlouho po sobě mrtvoly dvou společně přebývajících mužů. Přestože je ruina již dávno srovnaná se zemí, STÍN MINULOSTI v této souvislosti z nádraží zcela nezmizel. Podobné objekty na něm lze totiž i po letech stále ještě objevit.

Před Vánoci v roce 2015 bylo v polorozpadlém domě za hlavním nádražím v Prostějově objeveno bezvládné tělo dlouholetého „cirkusáka“ Josefa Jelínka zvaného Slon, jehož ostatky ožrali vlastní psi. V této souvislosti se spekulovalo o tom, že za jeho smrtí mohl stát Jelínkův spolubydlící Silvestr Kulisin, v minulosti odsouzený za vraždu v Nezamyslicích. Svého spolubydlícího měl totiž po přistěhování vlastního syna týrat. I on však byl na přelomu roku nalezen mrtvý. A to na tomtéž místě! Dle zjištění policie oba muži zemřeli bez cizího zavinění.
Po smrti svého otce žil v domě dál Kulisin mladší. Nikoliv dlouho, České dráhy se jej rozhodly vystěhovat. Zhruba po roce pak nechaly odpudivý barák celý zbourat. Podobných potřebných demolic proběhlo za uplynulé roky v areálu hlavního nádraží hned několik. Přesto tam lze stále objevit několik budov, které zůstávají v dosti špatném stavu. Jejich bourání se však v dohledné době nechystá.
„V obvodu stanice Prostějov hlavní nádraží máme celkem dvanáct objektů. Jejich technický stav a vzhled odpovídají stáří budov, nicméně ani jeden není v havarijním stavu. Jsou to domy, které budou i nadále využívány pro zajištění železniční dopravní cesty. Ani u jednoho neuvažujeme v současné době o demolici,“ prozradila Večerníku Radka Pistoriusová, tisková mluvčí Správy železniční a dopravní cesty s tím, že hlavní objekt provozního střediska je po celkové rekonstrukci a u dalších se opravy plánují.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...