Dobré odpoledne, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 marsalkovaZrušili první výběrové řízení, teď jim komise předložila pořadí prvních tří účastníků druhého konkurzu na post ředitele či ředitelky Městského divadla v Prostějově. Radní budou o nástupci Aleny Spurné rozhodovat v úterý! A horký favorit? Podle Večerníku je to současná zástupkyně ředitele Reálného gymnázia a Základní školy města Prostějova Jana Maršálková!

„Výběrová komise z dvanácti účastníků poskládala pořadí prvních tří nejlepších. Z tohoto tria bude v úterý rada města na svém úterním jednání vybírat nového šéfa divadla. A já myslím, že tentokrát už úspěšně,“ sdělila Večerníku náměstkyně primátora města Ivana Hemerková, která byla zároveň předsedkyní výběrové komise. Jak dodala, opakovaný konkurz už byl úplně o něčem jiném než ten první, po kterém se radní nemohli shodnout na vítězi. „Dá se říct, že účastníci se poučili z minula a všichni byli lepší než v tom předchozím výběru. Každý měl svoji představu o fungování městského divadla, padaly i nové zajímavé návrhy. Například na on-line nákup vstupenek na jednotlivá představení nebo na to, jak do divadla přitáhnout více mladých diváků,“ prozradila Ivana Hemerková.

Večerník nedávno jako první přišel se spekulacemi, že o jméně nového šéfa divadla už bylo rozhodnuto dávno, ještě před zrušením prvního konkurzu. Podle drbů, které šly městem, byl problém v tom, že toto jméno se neobjevilo na seznamu uchazečů při prvním výběrovém řízení a proto ho radní zrušili. Ivana Hemerková všechny spekulace odmítla.

Do redakce se k nám však doneslo další, podle několika na sobě nezávislých zdrojů, už to správné jméno. Novou ředitelkou Městského divadla se má údajně stát profesorka Jana Maršálková, současná zástupkyně RG a ZŠ!

„Co vám mám na to říct? Paní profesorka Maršálková je mezi dvanáctkou zúčastněných ve druhém konkurzu,“ odpověděla Večerníku v sobotu odpoledne trochu vyhýbavě náměstkyně primátora. Zda je i mezi trojicí nejlepších, odmítla sdělit úplně. „To už je z mé strany bez komentáře...,“ nechala se slyšet Ivana Hemerková už s dosti významným úsměvem.

Uvidíme tedy v úterý odpoledne, zda se PROSTĚJOVSKÝ Večerník plete nebo ne…

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...