Příjemnou noc, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram
 Už po minulém lednovém přelíčení řekla obhájkyně Radima Žondry Lucie Nejedlá Večerníku, že existuje několik indicií, které vedou k domněnce, dle které mandant Petru Kvitovou nepřepadl. Jenže obhajobou předvolaní svědci nepřinesli ve středu 6. února soudu vůbec žádné důkazy o tom, že byl Žondra v době spáchání činu na stavbě v Napajedlech, jak obviněný neustále tvrdí. Nejedlá tak společně se svým klientem přišli alespoň s novou taktikou obhajoby. A navíc zaútočili přímo na senát Krajského soudu v Brně!
Už během prvního dne dalšího stání, o němž Večerník obsáhle referoval v minulém vydání, se advokátka snažila napadat vyjádření Petry Kvitové, ale také znalců z oboru lékařství. Na druhý den pak svého mandanta začala obhajovat ještě daleko ostřeji. „Podáváme námitku nezákonnosti výslechu slečny Kvitové. O tom, že bude vypovídat odděleně pouze na mikrofon, se rozhodlo neveřejně. Zároveň podáváme také námitku podjatosti tohoto soudu,“ vyrazila do protiútoku Lucie Nejedlá. Se druhou námitkou však byla předsedkyně senátu Krajského soudu v Brně Dagmar Bordovská ihned hotová... „Nemáme žádný poměr k věci samé, obžalovanému ani ke svědkům či znalcům. Na naší straně není ani žádný zájem na tom, jak má věc dopadnout,“ odpověděla. „V tom případě naši stížnost podáváme k Vrchnímu soudu v Olomouci,“ zareagovala právní zástupkyně Radima Žondry.
Obhajobě se také nelíbil způsob rekognice pachatele, kdy při prvním pokusu Petra Kvitová ze 76 fotografií útočníka nepoznala a podařilo se jí to až napodruhé. A sám Radim Žondra rekognici rovněž napadl. Policie jej mezi možné pachatele zařadila na začátku února roku 2018. „Je s podivem, že rekognice proběhla až jedenadvacátého května,“ ozval se obžalovaný.
Soudkyně Bordovská rozsudek nevynesla a odročila soud na 26. března. To budou vypovídat další dva svědci ze stavby v Napajedlech, kde se měl Žondra údajně v době spáchání činu nacházet. Obhajoba navíc chce předložit i výsledky z detektoru lži, i když ví, že tento materiál nemůže být použitý jako důkaz.


 

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...