Dobré ráno, dnes je pondělí 29.4.2024
svátek slaví Robert,
zítra Blahoslav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Pět hektarů. Takovou rozlohu by měl mít obrovský skleník, který je naplánovaný u silnice mezi Kostelcem na Hané a Smržicemi. Velikostí přesahující sedm fotbalových hřišť tak předstihne například Václavské náměstí v Praze, které zabírá „pouze“ něco málo přes čtyři hektary. Přestože to už před rokem vypadalo, že jeho vzniku nestojí nic v cestě, jeho výstavba se zadrhla.

Na začátku loňského roku to vypadalo, že skleník na rajčata u Smržic v dohledné době získá svého dvojnásob velkého bratra. Objekt o rozloze 5,1 hektaru se měl stát bezkonkurenčně největším na Prostějovsku. V průběhu loňského roku se tam rozběhly terénní úpravy. Potud vše.
„Výstavba skleníku skutečně už delší čas stojí. Proč tomu tak je, nevím,“ řekl Večerníku starosta Kostelce na Hané František Horák, který již v minulosti upozornil na fakt, že skleník by mohl mít problém s dodávkou velkého množství vody potřebné pro zalévání rostlin. Otázky se vznášely i nad jeho vytápěním a možným znečištěním ovzduší. Co se týče světelného smogu, na příkladu nedalekého skleníku ve Smržicích se ukázalo, že tento problém je řešitelný.
S dotazy o bližší informace ohledně celého projektu a jeho další budoucnosti jsme se pokusili obrátit na zástupce investora, kterým je společnost Eco Finance Group. Její jednatel však hovory Večerníku nepřijímal.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...