Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

25 aquaparkFOTOGALERIE Váháte, kam se jít v těchto parných dnech vykoupat a strávit chvíle naprosté pohody? Pak vám určitě přijde vhod reportáž z naší inspekční cesty, kterou jsme ve středu podnikli po všech možných koupalištích, vodních plochách a dalších zařízeních v celém regionu. Snad vám naše srovnání alespoň trochu pomůže při rozhodování, kam se jít bezstarostně „smočit“.

Aquapark v Krasické: konečně více občerstvení

Prostějovský aquapark v Krasické ulici raketovým tempem dohání finanční ztrátu z úvodu letní sezony. Naše největší koupaliště otevřelo své brány už 19. května, ale hned je zase zavřelo kvůli chladnému a deštivému počasí. „Jsme nadšeni, že jsme konečně zase mohli otevřít. Počasí teď už několik dní dělá dobrotu, v pondělí i v úterý jsme tu registrovali něco pod dva tisíce návštěvníků. Dnes tomu bude podobně,“ pochlubil se ve středu www.vecernikpv.cz Vladimír Průša, jednatel Domovní správy v Prostějově. Spokojeně se tvářily i stovky neudržitelně skotačících dětí, ale i dospělých. „Je pravda, že my dospělí si tu nezaplaveme, žádný z bazénů nemá potřebnou hloubku a délku, navíc je to v každém lidově řečeno hlava na hlavě. Ale jako celodenní výlet s malými dětmi je to naprosto ideální,“ svěřil se Martin Novotný z Prostějova. „Já zase žasnu, jak se oproti předešlým rokům tady rozšířila místa s občerstvením. Je jich tu fakt víc a konečně nejsou u žádného takové dlouhé fronty,“ pochvalovala si zase paní Milada z Krasic.

Zatímco první tři dny v týdnu podle vyjádření zdejších pracovníků navštívilo aquapark každý z těchto dní něco pod dva tisíce lidí, rekordy se budou trhat zřejmě o víkendu.

Vrahovicím kazí pověst drby o možném konci

25 vrahoviceKdyž jsme ve středu před polednem dorazili na vrahovické koupaliště v péči místních sokolů, naprostou pohodu si zde užívaly zhruba dvě stovky návštěvníků. „Teď je ještě brzo, odpoledne tady bude tak trojnásobek,“ přivítal nás jeden ze zdejších správců Miloš Lehár. „Návštěvnost je letos nějak slabší, hodně nás podle mého názoru poškozují drby, které se rozšiřují po Prostějově. Musím ale všem vzkázat, že v žádném případě nekončíme provoz, že nám to tady hygienici nezavírají. Ano, bazén by potřeboval rozsáhlou rekonstrukci, ale stále je ještě funkční a lidé se k nám mohou bez obav přijít vykoupat,“ uvedl Miloš Lehár. „Já jsem tady naprosto spokojená. Na rozdíl od aquaparku, kde není vůbec možnost si pořádně zaplavat a je tam přelidněno, panuje tady ve Vrahovicích doslova rodinné prostředí. A ten velký bazén, to nám Prostějováci můžou závidět,“ prohlásila paní Marie z Vrahovic, které významně kýváním hlavy přisvědčoval její manžel. 

Plumlovská přehrada hostí pouze žáby

Na plumlovské přehradě se stále nevykoupete. Nějaká voda v ní sice je, ale od břehu pláže U Vrbiček je to k vodě přibližně padesát metrů. Cestou k ní byste museli překonat poměrně vzrostlou vegetaci. Navíc v „louži”, která se nyní nachází na dně nádrže, se velice daří žábám. Kromě toho pláž U Vrbiček je kvůli probíhající rekonstrukci poměrně špatně dostupná. Nelze se tedy divit, že navzdory krásnému počasí na ní fakticky nebyla ani noha.

Podhraďák svádí jen ke koukání

Narozdíl od začátku loňské sezony se letos v červnu nedá koupat ani v Podhradském rybníku. Vody na jeho dně je podobně jako v případě přehrady stále málo. Na pláži u kempu Žralok přesto na dekách sedělo několik párů či mladých rodin a obdivovaly nádhernou scenérii s dominantou plumlovského zámku. Ve vodě však ve středu odpoledne nebyl nikdo.

Na Stražisko dorazil ideální počet návštěnívků

Kdo ve středu odpoledne na oblíbeném koupališti ve Stražisku čekal obrovský nátřesk, ten se mýlil. Za den sem zamířila přibližně pětistovka návštěvníků. Během prázdninové špičky tu třeba loni býval i dvojnásobný počet lidí. Každý, kdo sem ve středu dorazil, si tak mohl skvěle zaplavat v padesátimetrovém bazéně s úžasně čistou vodou. Přitom se nemusel prodírat mezi davy plavců. Tuto možnost mu žádné jiné koupaliště v Prostějově nenabídne.

„Je to tady super,“ hlásí z Nezamyslic

V pondělí do areálu zavítalo sto návštěvníků, v úterý a ve středu to bylo vždy sto třicet platících. Děti do šesti let mají vstup zdarma, od šesti do patnácti let zaplatí třicet korun a starší dvojnásobek. Od 16.30 hodin pak všichni platí třicet korun. „Jezdíme sem každý rok, líbí se nám tady a jsme tu spokojeni. Nic nám tu nechybí,“ zmínila mladá maminka Lenka z Kobeřic. Podobně se vyjádřily i čvachtající děti: „Je to tady super!“ usmívaly se.

Koupačka v centru města

25 lazneS ubývajícími možnostmi venkovního koupání v Prostějově a blízkém okolí, nabývá i v letních měsících na atraktivitě možnost osvěžit se přímo v centru města, ve zdejších lázních. Ne každý přijde na chuť venkovnímu koupališti na přímém slunci, se skluzavkami, tobogány a ve vodě divoce dovádějícími dětmi i dospělými. Pro ty jsou jasnou volbou městské lázně, které veřejnosti nabízejí krytý bazén 25 krát 13 metrů, který sahá do hloubky až čtyř metrů, v areálu je možné využít i sauny, solária, dětského koutku s bazénkem a v hezkém počasí můžete nachytat trošku bronzu na terase hned vedle bazénu. „Dáváme přednost lázním, protože je tu čistější voda, než na koupalištích,“ vysvětluje svou volbu paní Alice, která se přišla do městských lázní osvěžit spolu s přáteli. „Chodíme si sem zaplavat pravidelně každou středu,“ doplňuje paní Martina. V bazénu lázní si sice nemůžete házet nafukovacím míčem a tobogán tu nenajdete, ale pokud si chcete pěkně v klidu zaplavat za každého počasí, jsou Městské lázně tou pravou volbou pro vás.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...