Dobrý podvečer, dnes je pondělí 20.5.2024
svátek slaví Zbyšek,
zítra Monika
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

24 uchylakZděšení, strach, bezmoc, pohoršení a stres. Tak to byly hlavní pocity celé řady dívek a žen, které v průběhu nejen uplynulého týdne obtěžoval v lesoparku Hloučela třicetiletý úchyl. Ten se před ženami obnažoval a bez okolků dokonce i masturboval! Některé z postižených se styděly, dělaly, že jej nevidí a jeho řádění policii raději ani nenahlásily...

To je ostatně důvod, proč ve svém odsouzeníhodném počínání může i nadále pokračovat! A činí tak i navzdory tomu, že už jej prošetřovali prostějovští strážníci. Situací se zabývá také Policie ČR. Jak se Večerníku následně podařilo zjistit, nejmenovaný muž byl za podobný trestný čin výtržnictví již jednou odsouzen, a to před osmi roky! Nyní mu hrozí další tři roky vězení...

Zprávu o řádění úchyla v lesoparku Hloučela zveřejnil na sociální síti facebook Tomáš R. z Prostějova. „Po Hloučele se prohání úchylák, který stahuje kalhoty a ukazuje se holkám. Jezdí jako obyčejný cyklista. Jeho věk se pohybuje mezi pětadvaceti až třiceti roky. Sám jsem ho sledoval a poté předal strážníkovi městské policie. Jelikož ho ještě nikdo neudal, tak dostal akorát pokárání. Navíc mu to nebylo možné dokázat, protože se jednalo o tvrzení proti tvrzení. Přiznal se, že v křoví něco dělal, ale že se určitě neukazoval. Při dalším svědectví se však může něco řešit,“ sdělil Tomáš R., který pořídil i fotografii, kterou poskytl pro zveřejnění ve Večerníku. 

Svědectví napadené ženy

Další velmi podrobné svědectví podala jeho přítelkyně, která ho na místo přivolala. Ta popisovaného muže potkala hned dvakrát. „Poprvé se pokusil o výstup na hlavní cestě lesoparku mezi mostem na Kostelecké a občerstvením u Cavala. Z dálky jsem viděla, že se obnažuje, po chvíli přestal. Prošla jsem kolem a předstírala, že telefonuji a nevšímala jsem si ho,“ popsala první setkání.

Vše se neustále opakovalo

Podruhé byl stejný muž ještě dotěrnější. Stalo se to v sobotu 8. června 2013 odpoledne. „Byla jsem na procházce se svým ani ne tříměsíčním synem v kočárku a procházela jsem se na trase mezi občerstvením u Abrahámka a občerstvením u Mazánka. Usedla jsem ke stromu přímo u řeky, abych nakojila malého. Bylo to na místě, kudy lidé občas chodí, ale povětšinou je tu klid. Kolem projel cyklista na černobílém kole. Měl na sobě normální oblečení a na hlavě červený šátek. Po chvíli jsem si všimla, že zůstal stát opodál, nalevo od nás. Poznala jsem, že je to stejný muž jako minule. Když jsem se podívala znovu, už tam nebyl. Pak jsem zjistila, že stojí napravo ode mne ve křoví a upřeně mě pozoruje. Poté se ocitl znovu nalevo ode mě, byl zády ke mně, se staženými kalhotami a s rukama v rozkroku. Krve by se ve mně nedořezal! Chtěla jsem někomu zavolat o pomoc, ale měla jsem strach. Po pár minutách se mi ztratil z dohledu. Vzala jsem miminko, kočárek, batoh a šla rychle pryč. Ale on se mi postavil do cesty, byl úplně obnažený, díval se na mě a oběma rukama se tahal za varlata...,“ popsala podrobně svůj hrůzný zážitek žena.

Mohl ohrozit ji i miminko

Na to, co viděla, nepůjde hned tak zapomenout. „Nejde o to vidět mužské přirození, děsivé v tu chvíli je, že absolutně nevíte, co od toho člověka můžete čekat. Máte strach, co bude dál, máte strach, že vám něco udělá. Hlavou se mi honilo: ´Co když poběží za mnou, co když mi něco udělá, co moje miminko?!“ popsala velmi výstižně vylekaná žena. Ta následně doběhla na hlavní cestu, kde se pohybuje více lidí. Zavolala příteli a teprve ten ji přesvědčil, aby zatelefonovala na městkou policii. Následně její přítel za ní dorazil, úchyla našel a pomohl ho strážníkům dopadnout. 

Obtěžování zůstává v hlavě ještě dlouho

Tím to však ještě celé neskončilo. „Moje další pocity? Strach být venku samotná. Stres z toho, že o tom mluvím a že se mi pomstí. Celkově stud, že se mi tohle stalo a že mu to prošlo. Navíc se stres projevil i na mém miminku, které bylo neklidné, uplakané a neschopné se pořádně najíst i vyspat. To mě mrzí asi nejvíc. Copak je normální, aby se tohle dělo? V hlavě to budu zpracovávat ještě asi hodně dlouho. Jsem si naprosto jistá, že nejsem jediná, kdo na něj narazil! Vím, jaký je to pocit bát se říct si o pomoc. A proto vás vyzývám: Nebojme se! Braňme se! Řešme to! Pokud ho potkáte, volejte policii!” uzavřela žena.

Strážníci: „S ohlášením neotálejte!“

Večerník se obrátil na prostějovskou městskou policii, kde potvrdili, že k výše uvedenému skutečně došlo. „Událost ze soboty šestého června byla naším prvním setkáním s popsaným mužem. Mužovu totožnost jsme předali Policii ČR, celá událost je v šetření. Pro zamezení dalších útoků je kromě případné větší kontroly v lesoparku nezbytné, aby se poškozené vždy a okamžitě obrátily na policii, ať městskou nebo státní,“ napsala v pátek do redakce Jana Adámková, tisková mluvčí Městské policie Prostějov. „Za trestný čin výtržnictví muži hrozí dva roky vězení, pokud je jednání opakované, pak až tři roky vězení,“ doplnila Adámková.

Stejný muž už na Hloučele řádil už před osmi lety

Celou záležitostí se zabývá i Policie ČR. „Vzhledem k tomu, že stále probíhá vyšetřování případu, mohu zatím potvrdit jen to, že prostějovští policisté zadrželi muže, který je obviněn z přečinu výtržnictví. Toho se měl dopustit tím, že v prostoru biokoridoru Hloučela činil mravnostní nepřístojnosti před osobami druhého pohlaví,“ sdělila Večerníku v pátek odpoledne Irena Urbánková, tisková mluvčí Policie ČR v Prostějově.

Jak se nám ještě podařilo zjistit, třicetiletý úchyl není za tuto nemravnost stíhán poprvé. V roce 2005 byl dokonce za stejné skutky již odsouzen Okresním soudem v Prostějově.  Jisté je, že popsaný útok není ojedinělý. V průběhu týdne se redakci Večerníku podařilo objevit další dvě ženy, které tento „úchylák“ obtěžoval! Jedna z nich si při pohledu na jeho fotografii dokonce vzpomněla, že je to ten samý člověk, který ji v lesoparku Hloučela obtěžoval už před více než osmi lety...

„Tehdy jsem venčila psa, on mě předjel na kole a začal masturbovat. Nevšímala jsem si ho a šla dál. On mě opět předjel a opět masturboval. Tehdy jsem to nenahlásila. Byla jsem zmatená, styděla jsem se a chtěla na to rychle zapomenout. Dodnes mi to ale zůstalo v hlavě,“ vyjádřila se velmi pohledná mladá žena, jejíž identitu má Večerník k dispozici.

Jak však ukazuje tento případ, nejlepší je úchyla policii okamžitě nahlásit. Jinak se totiž dá počítat s tím, že zaútočí opět!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...