Dobré odpoledne, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Letošní provoz největšího prostějovského koupaliště byl ztrátový. Vyplývá to z vyjádření jednatele Domovní správy Vladimíra Průši, které exkluzivně poskytl Večerníku. „Nemáme to na korunu přesně, do konce roku mohou přijít ještě nějaké faktury, ale finanční ztráta se bude za rok 2018 pohybovat okolo tří set tisíc korun,“ řekl o letošní ekonomické bilanci aquaparku zástupce jeho provozovatele.

Vloni prostějovský aquapark i přes nepřízeň počasí hospodařil vyrovnaně, výběr ze vstupného dokázal pokrýt veškeré náklady na provoz. Proč tomu tak nebylo letos? „Za finanční ztrátou stojí letos hned několik aspektů. Nejdříve jsme na jaře museli řešit náročnou opravu potrubí hluboko v zemi, které propouštělo vodu. Nyní po sezóně jsme pak přikročili k finančně nákladné opravě dvou tobogánů, dále jsme kompletně rekonstruovali dřevěné oblouky na střeše převlékárny a rovněž jsme rozšířili zeleň v aquaparku, zejména o nové keře. Zvýšené náklady jsme zaregistrovali i co se týká placení faktur za elektrickou energii. Během června a července byla totiž v plném výkonu dvě tepelná čerpadla, která v bazénech udržovala teplotu vody na 25 stupních Celsia. A to si návštěvníci velice pochvalovali. V neposlední řadě nám výrazně vzrostly mzdové náklady. Letos totiž v aquaparku pracovalo více plavčíků a také obsluhu stánků jsme museli rozšířit,“ vyjmenovává hlavní příčiny ztrátového hospodaření aquaparku v Krasické ulici v roce 2018 Vladimír Průša.
Jak ale vzápětí dodal, díky letošním výraznějším investicím do oprav a údržby, přestože to všechno znamenalo finanční ztrátu, je zase na pár let vystaráno. „Opravené věci teď několik let vydrží a nebude se muset do nich investovat. Na druhou stranu se mohou vyskytnout další problémy, vždyť aquapark už má nějaká ta léta za sebou,“ dodal jednatel Domovní správy Prostějov.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...