Dobré dopoledne, dnes je středa 15.5.2024
svátek slaví Žofie,
zítra Přemysl
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

kolazDo Intersparu nejezděte! Obchodní dům v prostějovské Plumlovské ulici v úterý zhruba ve dvě hodiny pracovníci Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) zcela uzavřeli. Otevřít by se měl opět nejdříve ve čtvrtek. Důvodem jsou myši.

Po tom zlínském tu máme další zavřený Interspar. Na dveřích vedoucích do prostějovského supermarketu v Plumlovské ulici se v úterý objevil nápis "Z technických důvodů zavřeno". Důvodem jsou zřejmě problémy s hlodavci.
„Státní zemědělská a potravinářská inspekce (SZPI) uzavřela pro četná nedodržení hygienických předpisů provozovnu společnosti SPAR v Plumlovské ulici v Prostějově. Inspekce při kontrole nalezla ve skladu i na prodejní ploše exkrementy hlodavců a potraviny poškozené požerem, ve skladu byla také nalezena uhynulá myš. Stopy přítomnosti hlodavců SZPI zaznamenala mimo jiné i v regálech mezi cukrovinkami a potravinami pro děti.

Pro uvedená zjištění inspekce neprodleně uložila zákaz užívání prostor. Provozovateli dále SZPI nařídila, aby zajistil odbornou deratizaci prostor, zavedl odpovídající a účinné postupy pro regulaci škůdců a provedl celkový úklid prodejní plochy i zázemí provozovny. Inspekce zároveň zakázala uvádět do oběhu veškeré potraviny se stopami přítomnosti hlodavců. Pro uvedená pochybení SZPI zahájí s provozovatelem správní řízení o uložení sankce,” informoval tiskový mluvčí SZPI Pavel Kopřiva.

Problémy s hlodavci zaznamenali i naši čtenáři. „V Intersparu jsem byla v pondělí odpoledne nakupovat. Zpod regálu s pivem na mě vykoukla myš. Řekla jsem to zaměstnankyni obchodu, která mi odpověděla, že se prodejnu stejně chystají přestavět,” svěřila se nám se svojí včerejší osobní zkušenosti paní Karolína. Podle vyjádření jednoho z lidí zaměstnaných v Intersparu by hygiena mohla otevření obchodního domu povolit nejdříve ve čtvrtek. Přesný termín však dosud známý není.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...