Dobrý podvečer, dnes je sobota 27.4.2024
svátek slaví Jaroslav,
zítra Vlastislav
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

Všichni určitě ještě máme v živé paměti velký policejní zásah z listopadu loňského roku, kdy komando z Brna pozatýkalo čtveřici prostějovských Romů. Jak Večerník informoval v průběhu března, kvarteto prostějovských Romů Robert Horváth alias „Štika“, David Mika, Patrik Pilar a Gabriela Suchá vzápětí u Městského soudu v Brně obdrželi tvrdé nepodmíněné tresty za sérii tří desítek krádeží po celé Moravě.

Minulé úterý ale měl uvedený případ ještě dohru u Okresního soudu v Prostějově. Tam se zodpovídá další člen gangu Radek Lakatoš.

Snědého mladíka totiž v listopadu 2017 zatkli policisté rovněž. Účast na sérii krádeží po celé Moravě společně se zmíněným kvartetem romských zlodějů mu nebyla prokázána, ovšem v autě, ve kterém před Lidlem seděl, se v jeho blízkosti povalovala peněženka s platební kartou. Pomocí ní měl Radek Lakatoš rovněž vybírat peníze z bankomatů. Na v pořadí již třetí přelíčení se mladík nedostavil, zastupoval ho pouze obhájce. Soudkyně Ivona Otrubová si ale předvolala tři policisty z Brna, kteří byli v listopadu loňského roku členy komanda. Všichni tři vypovídali podobně o celém zásahu.
„Po zatčení tří mužů a jedné ženy podezřelých z rozsáhlé trestné činnosti jsme zadrželi ještě jednoho mladého muže. O něm se pak šéf zlodějského gangu Patrik Pilár zmínil, že má taky něco na svědomí. Ve vzájemné konfrontaci mu Pilár řekl: ´Proč se to bojíš přiznat, když jsi už byl tolikrát v kriminále?´,“ tvrdí jeden z policistů a další dva jeho kolegové vypovídali podobně. „Ukradené peněženky jsme našli v autě, kde seděl i Radek Lakatoš a také na dětském hřišti na Husově náměstí, kam je měl tento mladík odhodit.“
Soudkyně Ivona Otrubová jednání znovu odročila, tentokrát na 18. září. Státní zástupkyně totiž trvala na výslechu poškozených osob, které měl Lakatoš okrást.

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...