Dobré odpoledne, dnes je čtvrtek 16.5.2024
svátek slaví Přemysl,
zítra Aneta
•Žhavé novinky, informace, soutěže a výhry jen
pro vyvolené, kteří se přihlásí k odběru níže...
facebooktwitteryoutubeinstagram

18 podvedenaBýt důchodcem, to chce dneska hodně pevné nervy. Řada vyloženě podvodných, ale někdy i rádoby seriozních společností si zřejmě myslí, že pokud jste dosáhli důchodového věku, pak musíte být na hlavu padlí. A chystají se vás obrat. Někdy se o to pokouší dokonce opakovaně...

Představte si, že byste v restauraci řádně zaplatili číšníkovi za oběd a chtěli v klidu odejít. Následně by se však přiřítil naštvaný kuchař a chtěl po vás peníze znovu. Důvodem by bylo to, že on nic nedostal, protože číšník peníze ukradl a jemu nedal to, na čem byli spolu domluveni.

Je celkem logické, že byste peníze kuchaři odmítli dát. Jenže to byste si v dnešní absurdní době naběhli. Kuchař by vás zřejmě dal k soudu a kromě oběda by po vás chtěl zaplatit ještě svého právníka!

Tohle je přesně případ jednašedesátileté Zdeňky Holzmanové ze Smržic, o němž už Večerník jednou informoval. Situace se však od té doby vyhrotila...

Zdeňku Holzmanovou při odchodu z prostějovského Úřadu práce oslovil finanční poradce z Institutu finančního poradenství (IFP). Kromě výhodného pojištění jí nabídl také práci, musela si však uzavřít „mimořádně výhodné“ pojištění u České podnikatelské pojišťovny (ČPP). Přestože paní Holzmanová své závazky řádně hradila, pojišťovna je nyní po ní chce ještě jednou! Důvod je ten, že ona sama žádné peníze nedostala, protože je její zástupci z IFP již stihli rozkrást. Celá situace tak zřejmě neodvratně skončí u soudu. Advokáti pojišťovny totiž na paní Holzmanovou podali žalobu. Na první pohled se však tváří jako největší kamarádi...

„Pokud do sedmi dnů uhradíte částku 30 309 Kč, žaloba bude vzata zpět a celá záležitost bude uzavřena,“ píše v dopise advokát Michal Benda z Jeseníku, který si za své „služby “ naúčtoval 11 459 Kč. Paní Holzmanová nechápe, proč by najednou měla platit třicet tisíc korun, když nic nezákonného neprovedla a naopak ona byla tou napálenou. „Navíc ty peníze ani nemám,“ podotkla Holzmanová.

Uvedenou advokátní kancelář Večerník zkontaktoval. Zajímalo nás, proč peníze nechce po IFP, tedy po lidech, kterým paní Holzmanová už jednou za pojištění zaplatila. „Paní Holzmanová si měla lépe přečíst smluvní podmínky. Více se vám k tomu nebudu vyjadřovat,“ odpověděla nám stručně zástupkyně advokátní kanceláře Michala Bendy, která paní Holzmanové doporučila, aby se na ni obrátila osobně. „To jsem samozřejmě už udělala. Řekli mi, že společnost IFP není solventní, proto to musím zaplatit já,“ prozradila nám šokující argumentaci paní Holzmanová. A tak zřejmě dojde na onen již zmíněný soud. Paní Holzmanové nezbývá než věřit, že soudce bude rozhodovat na základě jasných důkazů. Pojištění totiž poctivě splácela.

„Zaplatila jsem vše kromě dvou posledních splátek po dvou tisících. Ty jsem neposlala, protože konto společnosti IFP, kam jsem je pravidelně převáděla, bylo už v té době zablokované,“ upřesnila Zdeňka Holzmanová, která se tak odvážně i správně rozhodla vzdorovat a navzdory sladkým výhrůžkám ze strany severomoravských advokátů nic jen tak někomu nedarovat. „Jsem připravena se soudit, nic jiného mi ani nezbývá. Stejně bych těch nesmyslných třicet tisíc neměla z čeho zaplatit...,“ konstatovala starobní důchodkyně.

Večerník jí v její kauze hodlá být i nadále nápomocen, jsme na vaší straně!

  • Makový pohřební služba
  • 1

Předpověď počasí

Předpověď počasí

Anketa - hlavní

Co vás v poslední době nejvíce potěšilo?

2017 vitejte na svete banner

Speciály Večerníku

2019 tv pohoda banner

 

Barometr

Vánoční strom bude.

Tohle nám nemůže vzít ani ten lotr koronavirus! Prostějovští radní oznámili, že konání vánočního jarmarku na náměstí T. G. Masaryka je sice v ohrožení, ale o tradiční a neodmyslitelnou součást rynku nepřijdeme. Vánoční strom je už vybrán a letos ho městu darovala rodina z Lipové.

 

Další chyba na Vápenici.
Špatně vypočítané kilometry na směrovníku u Národního domu nejsou jedinou „mýlkou“ na Vápenici v Prostějově. Jak Večerník upozornili čtenáři, při odbočení vlevo do centra v Prostějově je nakřivo namalován odbočující pruh. Podle zlých jazyků museli být lajnovači pod parou...

Nezapomněli na lidi.

Osobnost týdne

Ladislav ADAMÍK

Úctyhodného věku šestadevadesáti let se před týdnem dožil bývalý kvalitní prostějovský atlet. Osobní výročí blížící se magické stovce oslavil v pondělí 19. října.

11 stasova

THUAN DINH DUC

 

Číslo týdne

1 983

Podle posledního sčítání žije v Prostějově 1 983 cizinců. Nejvíce zde pobývá Slováků a Ukrajinců, silné zázemí zde mají Vietnamci.

33

Výrok týdne

„ZATÍM PO NICH NENÍ POJMENOVÁNO VŮBEC NIC!“

Lidé budou vybírat nový název parku v Okružní ulici podle jmen slavných rodáků. A jak zmínil primátor Jura, zatím po nich není pojmenováno vůbec nic...